Teremts újat elengedéssel! Tanuld meg, hogyan

Teremts újat elengedéssel! Tanuld meg, hogyan

Címlap / Életmód / Ezotéria / Teremts újat elengedéssel! Tanuld meg, hogyan

Spiritualitásban jártas hozzáértők szerint a 2016-os évben az elengedések és a lezárások veszik át a főszerepet, míg a tavalyi év ezt előkészítendő a konfliktusok, problémák éve volt, mindenkit figyelmeztetve rá, hogy a háza táján van még söprögetni való. A 2015-ös eseménydús, zűrzavaros esztendő után elérkezik a tisztulás ideje, aminek szükséges velejárója a sokszor oly nehéz elengedés. Tegyél érte tudatosan, és válaszd a sallangoktól, szükségtelenektől mentes őszinte, tiszta, kerek és boldog életet!

Minél mélyebben beivódik, annál nehezebb az elengedés

Létezésünk óta a viselkedésünkre és a gondolkodásmódunkra vonatkozó programokat futtatunk, melyek belénk ivódtak a nevelés és az elvárások útján. Ezek később valódi, tiszta személyiségünkkel összeférhetetlenné válhatnak, ami blokkokat, frusztrációt okoz. Ezeket a programokat tudatosság és akarás által el lehet engedni, és át lehet formálni olyanra, amilyenre valóban szükségünk van ahhoz, hogy kompatibilisek legyünk önmagunkkal.

A jól bejáratott programok mélyen gyökereznek bennünk, sejtszinten szövik át gondolatainkat, mentalitásunkat, és erre jönnek rá az élet során megélt rossz tapasztalatok, amelyeket sebekként hordozunk magunkban, sokszor tudat alatt. Kezdj azoknak a sérelmeknek az elengedésével, amelyek nem gyökereznek olyan mélyen. Bontsd le azt, ami korlátoz, rétegről rétegre haladva, ezek helyére pedig hívd be magadba az újat, ami feltölt és előre visz!

A régi rossz helyére az éltető új

Az elengedés fájdalmas – olykor az ember szinte összetörik, megsemmisül, ”meghal” benne, de utána főnixmadárként újjáéled, méghozzá megújult életerővel, ha úgy akarja. Ha te is vágysz erre az újratöltésre, próbáld ki a következő egyszerű meditációs technikát!

Feküdj hanyatt a lehető legkényelmesebben egy puha pokróccal betakarózva, hogy ne vonja el a figyelmed semmi. Engedd el a zavaró gondolatokat úgy, hogy közben engeded lassulni, puhulni, halkulni, áramolni a légzésed. A figyelmet a szív területére vezetve hívd elő azt a bizonyos rossz érzést, hagyd, hogy feltörjön teljes valójában – akár nevén is nevezheted magadban. Ha pedig rossz gondolatról van szó, a figyelem a homlok közepére irányuljon, szintén megnevezve, előhívva azt!

Lélegezz be orron át, de a kilégzés már szájon át történjen, hosszan, elképzelve, ahogy kifújod magadból azt, amitől szabadulni szeretnél. Addig fújj, amíg szükséges, majd újra orron át vezesd a légzést ki és be. A kiürült belső tér helyére lélegezd be azt, amire szükséged van. Megtörténik az elengedés, és az akadályozó energiák helyére az éltető erő kerül.

A környezeted tükrözi a belsődet – rendezd a ”külső” terepet is!

Ahhoz, hogy a belső elengedést elősegítsd, fontos, hogy a környezetedben, a kézzelfogható valóságban is megtedd ezt a lépést. Tarts rendet magad körül, hogy serkentsd a belső rend kialakulását! Ez azért lényeges, mert megtanulhatsz általa szelektálni: megtanulod, hogy mi a fontos igazán, mi az, ami érted van, és mi az, ami ellened. Engedd el azokat a tárgyakat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésed – ha pedig egyenesen akadályoznak, végképp szabadulj meg tőlük, ne őrizd általuk a téged visszahúzó energiákat!

Lehet ez egy fénykép, egy személyes tárgy, egy idézet a hűtődre tűzve – tulajdonképpen bármi, ami megtart a megrekedés szintjén, ezzel akadályt állítva a fejlődésed útjába. Minél inkább ragaszkodsz egy tárgyhoz vagy egy személyhez, annál kevésbé megy mentálisan az elengedés.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!