Innen tudhatod, hogy tél típusú nő vagy és ez az, ami jól áll rajtad

Innen tudhatod, hogy tél típusú nő vagy és ez az, ami jól áll rajtad

Címlap / Stílus / Divat / Innen tudhatod, hogy tél típusú nő vagy és ez az, ami jól áll rajtad

A tél talán a legmegosztóbb évszakunk. Van, aki kifejezetten imádja és van, aki menekül előle. Mégis, színeit és hangulatát tekintve gyönyörű és varázslatos. Egy tél típusú nő pedig csodásan pompázik a hófödte tájban.

A tél típusú nők

Szikrázó hó, ragyogó élénkség és fagyosan vakító árnyalatok. Általában ezek dominálnak egy téli tájképen. Napos időben az ég kéksége mindennek tűhegyes élességet kölcsönöz, felhősebb napokon, viszont komorság és elmosódó színek dominálnak mindenütt. A tél típusú nőket is ezek az ellentétek jellemzik, ez teszi őket igazán különlegessé. Emlékezz csak vissza Hófehérkére, akinek hófehér bőre rikított sötét haja mellett. Ez az ellentét élénk, tiszta és domináns külsővel áldja meg a tél típusokat, akik mellett nem lehet csak úgy elmenni az utcán. 

A tél típus jellemzői:

  • Haj: Minden, ami hamvas, az biztosan jól áll majd egy tél típusú nőnek, már csak a megfelelő színt és árnyalatot kell megtalálni hozzá. Hamvas sötétszőke, világosabb sötétbarna, fekete, vagy nagyon világos, már-már fehéres szőke. Ezek mind előcsalják a tél típus báját, nem sápasztva, hanem éppen ellenkezőleg. Ez a hamvasság és kontrasztos hatás emeli ki arcának karakteres éleit.
  • Szem: Lehet hideg kék, szürkéskék, kékeszöld, sötétbarna, mogyoróbarna, bármi, ami ragyogó és kontrasztos a bőrszínnel. 
  • Bőr: A bőrt hűvös, kékes alaptónus jellemzi, az arcbőr porcelánfehér, hidegbarna, vagy olíva, mely tovább hangsúlyozza a haj és szem élénkségét. A tél típusú nők nagyon nehezen barnulnak, talán jobb nem is erőltetni, mivel fehérségükből adódóan nagyon érzékeny bőrrel rendelkeznek. Cserébe, viszont királynői eleganciát kölcsönöz nekik hófehérségük.
Vadymvdrobot/depositphotos.com

Tél alcsoportok

A tél színpalettája a nagyon világos, a hideg színektől, a közepesen sötét és az egészen sötét árnyalatokig terjed. A meleg színek nem dominálnak, inkább a jeges hatás érzékelhető. Ugyanakkor az élénk, telített színek nagyszerűen festenek rajtuk, melyek a többi évszak típust inkább elnyomják, túlharsogják.

  • Hideg tél: Az igazi Hófehérke típus, akit a hideg, élénk színek tesznek sugárzóvá, élettel telivé. Egy ciklámen, erős pink, sötétlila, királykék ruha igazán kiemeli természetes adottságait egy hideg tél típusnak, nem mellesleg sminkben sem elhanyagolhatók ezek a színek. Minden szín jól áll rajta, csak meg kell találnia mindennek a hideg, jeges árnyalatát.
  • Élénk tél: Hatalmas kontrasztok jellemzik, igazán feltűnő jelenség. Leginkább azért, mert jellemzően óceánkék színű szemekkel van megáldva, sötét hajjal és porcelán bőrrel. Minden szín jól mutat rajta és kifejezetten tanácsos is használnia, hiszen a túl éles és sötét kontrasztok egy alap komorságot adnak külsejének. Ezt, viszont tökéletesen lehet ellensúlyozni néhány harsányabb, vidám színnel, melyek még a legnagyobb jégkirálynőket is megolvasztják.
  • Sötét tél: Ez talán a legritkább tél típus, titokzatos, mély színekkel. Esetükben nem porcelánfehér bőr dominál, sokkal inkább a barnásabb, mégis rendkívül hűvös, jeges árnyalat. A piros összes árnyalata jól passzol ehhez a színvilághoz, lágyítja, élettel telivé varázsolja az arcot. Jellemzően karakteres szemöldök és sötét szempár jellemzi.
Lily Collins PopularImages/depositphotos.com, Megan Fox bossmoss/depositphotos.com, Salma Hayek arp/depositphotos.com

Tél személyiség

A tél típusú nőkből árad a tartás és elegancia érzése. Királynőként vonulnak, mindezt nem tudatosan, vagy fennkölt stílusban. Kontrasztos színeik lehetetlenné teszi számukra a rejtőzködést, ám személyiségükhöz nem áll túl közel a harsányság. A legnőiesebb energiák munkálkodnak bennük, mégis él bennük egy erős jégkirálynő is. Ezért elsődleges dolguk lágyítani önmagukat, személyiségüket és kisugárzásukat.

Télies öltözködés

Színeiket tekintve, öltözködés terén is a harsány, telített árnyalatokban tündökölnek. Rossz döntés tél típusként fehérbe és feketébe burkolózni, mert ez nem csak öregít a külsőn, de ragyogásukból is csak elvesz. Ha te is a tél tábort erősíted, elő a színekkel és mutasd meg gyönyörű porcelánfehér bőrödet egy kontrasztos szín társaságában.

A sorozat többi része

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!