Tejszínes tőkehalfilé, a könnyű nyári ebéd

Tejszínes tőkehalfilé, a könnyű nyári ebéd

Címlap / Életmód / Receptek / Tejszínes tőkehalfilé, a könnyű nyári ebéd

Nyáron még inkább kívánjuk a könnyebb ételeket. Ha finom és egészséges ételre vágysz, na meg persze szereted a halat, kitűnő választás ez a tejszínes halfilé.

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet alaszkai tőkehal filé só ½ citrom leve rozmaring kakukkfű 2 dl főzőtejszín 1 dkg vaj 40-50 dkg újburgonya 1 kiskanál étolaj 1 közepes vöröshagyma 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A halszeleteket gyengén sózzuk, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük. Citromlevet csepegtetünk rá. 

A fűszerezett halszeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, s főzőtejszínnel felöntjük.

200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Az újburgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben megfőzzük.

A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldet.

A leszűrt főtt burgonyát a petrezselymes, paprikás hagymához adjuk.

A tejszínes halat a petrezselymes újburgonyával tálaljuk.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!