Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet alaszkai tőkehal filé só ½ citrom leve rozmaring kakukkfű 2 dl főzőtejszín 1 dkg vaj 40-50 dkg újburgonya 1 kiskanál étolaj 1 közepes vöröshagyma 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A halszeleteket gyengén sózzuk, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük. Citromlevet csepegtetünk rá.
A fűszerezett halszeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, s főzőtejszínnel felöntjük.
200 fokon kb. 15 percig sütjük.
Az újburgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben megfőzzük.
A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldet.
A leszűrt főtt burgonyát a petrezselymes, paprikás hagymához adjuk.
A tejszínes halat a petrezselymes újburgonyával tálaljuk.