VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók 4 személyre:
– 0,5 kg csiperke gomba, tisztítva és négybe vágva
– 1 evőkanál citromlé
– 1 evőkanál sótlan vaj
– 2 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
– 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
– 1 babérlevél
– 1 teáskanál só
– 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
– 0,5 l tejszín
– 0,75 l csirke alaplé (ha nincs, víz is jó)
– 1 teáskanál kukoricaliszt 1 evőkanál vízben feloldva
– aprított petrezselyem a díszítéshez
Elkészítése:
1. Egy robotgép segítségével vágjuk durvára a gombát, előtte azonban öntsük hozzá a citromlevet.
2. A vajat egy 4-5 literes lábosban olvasszuk fel, és a mogyoróhagymát közepes lángon pirítsuk meg. Öntsük hozzá a gombát.
3. Fűszerezzük kakukkfűvel és babérlevéllel, és pirítsuk kevergetés mellett 10-15 percig. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a tejszínnel és húslével. Forraljuk fel és főzzük 20 percig alacsony lángon.
4. Keverjük el benne csomómentesre a kukoricakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett főzzük még 10 percig. Ha kell fűszerezzünk utána. Citromlével még kicsit savanyítsuk.
5. Tálaljuk tejszínnel megcsorgatva, pirított gombaszeletekkel és szolgáljuk vajas pirítóssal.