Életmód / Receptek / Táplálkozás

Tejszínes gombakrémleves pirított gombával

Tejszínes gombakrémleves pirított gombával

Fenséges krémes leves, amelyet csiperke gombából készíthetünk. Finom fűszerekkel tesszük felejthetetlenné, mint a kakukkfű, babérlevél, petrezselyem.

Hozzávalók 4 személyre:

– 0,5 kg csiperke gomba, tisztítva és négybe vágva
– 1 evőkanál citromlé
– 1 evőkanál sótlan vaj
– 2 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
– 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
– 1 babérlevél
– 1 teáskanál só
– 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
– 0,5 l tejszín
– 0,75 l csirke alaplé (ha nincs, víz is jó)
– 1 teáskanál kukoricaliszt 1 evőkanál vízben feloldva
– aprított petrezselyem a díszítéshez

Elkészítése:

1. Egy robotgép segítségével vágjuk durvára a gombát, előtte azonban öntsük hozzá a citromlevet.

2. A vajat egy 4-5 literes lábosban olvasszuk fel, és a mogyoróhagymát közepes lángon pirítsuk meg. Öntsük hozzá a gombát.

3. Fűszerezzük kakukkfűvel és babérlevéllel, és pirítsuk kevergetés mellett 10-15 percig. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a tejszínnel és húslével. Forraljuk fel és főzzük 20 percig alacsony lángon.

4. Keverjük el benne csomómentesre a kukoricakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett főzzük még 10 percig. Ha kell fűszerezzünk utána. Citromlével még kicsit savanyítsuk.

5. Tálaljuk tejszínnel megcsorgatva, pirított gombaszeletekkel és szolgáljuk vajas pirítóssal.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást