Tejszínes-citromos sütemény

Tejszínes-citromos sütemény

Címlap / Életmód / Receptek / Tejszínes-citromos sütemény

Évszaktól függetlenül elkészíthető ez a kellemesen hűsítő finomság. Kevés munkával, nem sok hozzávalóból igazán finom sütit tehetünk az asztalra, amit szívesen fogyaszt majd a család apraja-nagyja.

Hozzávalók:   A tésztához:   20 dkg finomliszt 1 evőkanál kristálycukor 15 dkg margarin 4-5 evőkanál hideg víz margarin a forma kikenéséhez   A krémhez:   4 tojás 1 evőkanál kristálycukor 2 citrom leve és lereszelt héja 2 dl főzőtejszín   Elkészítés:   A tésztához a lisztet a cukorral összekeverjük és a hideg margarint belemorzsoljuk. Annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, amennyivel összeáll. Folpackba csomagoljuk, s félórára hűtőbe tesszük. Egy kb. 22 cm-es piteformát kikenünk margarinnal úgy, hogy 2 cm-nyi peremet is hagyunk. A tésztát a formába nyomkodjuk, s villával néhány helyen megszurkáljuk.    Előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.   A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tejszínt, a citromlevet és reszelt citromhéjat is beledolgozzuk.   A citromos krémet az elősütött tésztára öntjük, s további 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Citromkarikákkal díszítjük.   Hidegen szeleteljük.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást