Évszaktól függetlenül elkészíthető ez a kellemesen hűsítő finomság. Kevés munkával, nem sok hozzávalóból igazán finom sütit tehetünk az asztalra, amit szívesen fogyaszt majd a család apraja-nagyja.
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 1 evőkanál kristálycukor 15 dkg margarin 4-5 evőkanál hideg víz margarin a forma kikenéséhez A krémhez: 4 tojás 1 evőkanál kristálycukor 2 citrom leve és lereszelt héja 2 dl főzőtejszín Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral összekeverjük és a hideg margarint belemorzsoljuk. Annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, amennyivel összeáll. Folpackba csomagoljuk, s félórára hűtőbe tesszük. Egy kb. 22 cm-es piteformát kikenünk margarinnal úgy, hogy 2 cm-nyi peremet is hagyunk.
A tésztát a formába nyomkodjuk, s villával néhány helyen megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tejszínt, a citromlevet és reszelt citromhéjat is beledolgozzuk. A citromos krémet az elősütött tésztára öntjük, s további 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Citromkarikákkal díszítjük. Hidegen szeleteljük.