Társaságban nehezen oldódsz fel? 6 tipp, amivel fesztelenül viselkedhetsz az ismerőseiddel

Társaságban nehezen oldódsz fel? 6 tipp, amivel fesztelenül viselkedhetsz az ismerőseiddel

Címlap / Életmód / Egészség / Társaságban nehezen oldódsz fel? 6 tipp, amivel fesztelenül viselkedhetsz az ismerőseiddel

Azoknak, akik alapvetően társaságkedvelő és nyitott emberek, nagyon nehéz elképzelni, miért is kihívás nagyobb társaságban beszélni még akkor is, ha azok a barátaid vagy az ismerőseid. Szerencsére a jó kommunikációs készség nem egy veled született tulajdonság, nagyon jól lehet tanulni is – az alábbi tippekkel például ügyesebb lehetsz benne!

Kezdeményezd a beszélgetést!

Tudom, hogy ez most olyannak tűnik, mintha rögtön bedobnának a mélyvízbe, és inkább sétálnál át szöges szőnyegen, minthogy magadtól odamenj valakihez, de sokszor egy ilyen kezdeményezés adja meg az első lökést ahhoz, hogy elég magabiztos és karakán lehess, és kiteljesedhess a szociális szituációban.

Ilyenkor úgy érezheted, hogy a kezdeményezéssel már átestél a nehezén, és innentől már a kommunikáció is könnyen megy.

Ne várd meg, amíg más megy oda hozzád, mert ezzel érdekes és értékes emberek barátságáról maradhatsz le.

Mosolyogj!

Még akkor is, ha nem érzed úgy, hogy teljesen a helyzet magaslatán vagy – ha mosolyogsz, attól alapvetően szimpatikusabb leszel mindenkinek, és könnyebben teremtesz kontaktust is másokkal.

Lehet, hogy egyszerű külsőségnek tűnhet, de tedd a szívedre a kezed: te is szívesebben mész oda valakihez, aki kedvesnek, nyitottnak, mosolygósnak tűnik, mint olyanhoz, aki zárkózott, és úgy néz ki, mint aki nem szívesen barátkozna éppen.

Érezd jól magad!

Lehet, hogy egyértelműnek tűnik, de nagyon sokan elfelejtik: a közös összejövetelek, a társasági események alapvetően azért vannak, hogy jól érezzük magunkat rajtuk.

Azok, akik szociális helyzetekben szoronganak, ezt hajlamosak túlizgulni, és egyáltalán nem tudnak feloldódni.

Elég sokan görcsölnek rá annyira a barátkozásra és arra, hogy mindenkinek meg akarjanak felelni, hogy elfelejtik jól érezni magukat, pedig alapvetően ezért megyünk ilyen helyekre, és ezért találkozunk a barátainkkal – ezt még véletlenül se felejtsd el.

Képzeld bele magad!

Ha nagyon nem megy a feloldódás, akkor egész egyszerűen helyezd ki magad a szituációból, vagy akár a saját bőrödből, és képzeld el, hogy egy népszerű, karakán, kezdeményező nő vagy, és viselkedj úgy, mintha éppen ő lennél.

Ez munkahelyi környezetben is működik egyébként, sokszor pszichológusok is javasolják: ilyenkor olyan tulajdonságokkal tudod felruházni magad, amik valójában azért benned vannak, de nem tudod őket előcsalogatni.

Ezzel a tippel leveheted magadról a felelősséget, és kiengedheted a valódi személyiségedet.

Hallgass!

Az emberek imádnak magukról beszélni – csúnyán hangzik, de a legtöbben hallatni jobban szeretjük a hangunkat, mint a másikét hallgatni.

Éppen ezért nagyon szimpatikus lehetsz azzal, ha figyelsz arra, mit mond a beszélgetőpartnered, hiszen ez viszonylag ritka, ráadásul rögtön szimpátiát váltasz ki vele a másikban.

Persze nem kell elnyomnod magad azért, hogy mások szeressenek, de néha célravezető figyelni is arra, hogy miről beszélgetsz valakivel – még akkor is, ha nem esik nehezedre a kommunikáció nagyobb társaságban.

Legyen miről beszélgetned!

Nehéz úgy érdekes témákról beszélgetni, ha egyébként a mindennapjaidban nem csinálsz semmit – ezért is érdemes élményeket gyűjtened, hogy később legyen miről beszélgetned a barátaiddal.

Persze ne ez legyen az egyetlen motiváció amögött, hogy érdekes életet élj, de az biztos, hogy izgalmas beszélgetéseket olyanokkal lehet folytatni, akik saját maguk is átélnek olyasmiket, amikről érdemes később beszámolni.

Így ráadásul sokkal több emberrel találhatod meg a közös hangot, főleg, ha ugyanolyan hobbikról vagy élményekről van szó.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást