Társas magányban élsz? Ha ezek igazak rátok, ideje megmenteni a kapcsolatotokat!

Társas magányban élsz? Ha ezek igazak rátok, ideje megmenteni a kapcsolatotokat!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Társas magányban élsz? Ha ezek igazak rátok, ideje megmenteni a kapcsolatotokat!

Sokkal többen élnek társas magányban, mint ahányan tisztában vannak ezzel a bonyolult és nehéz helyzettel. A tény felismerésére azért akad néhány intő jel azon felül, hogy úgy érzed, „valami hiányzik”. Mi utalhat arra, hogy te is társas magányban élsz?

Csak felszínesen beszélgettek

Egy kapcsolat – függetlenül attól, hogy baráti, vagy szerelmi – akkor lesz jó és tartalmas, ha különleges és mélyenszántó dolgokról is el tudtok egymással beszélgetni. Ha csak olyasmikről trécseltek, amik a mindennapokhoz alapvetően hozzátartoznak, és semmi érdekesség, fejlesztő gondolat nem kerül köztetek szóba, akkor sajnos jó eséllyel nem vagytok igazi lelki társak. Ilyen esetekben nehezen elvárható az is, hogy a komoly problémákat majd közös erővel győzitek le, hiszen, ha a hétköznapi beszélgetések sem mennek, akkor a mély eszmecsere sem fog működni.

Nem kell, hogy mindenben egyetértsetek, de azért nem árt, ha többségében egyezik a véleményetek. A társas magánynak mégis egyértelmű jele, ha nem igazán beszélgettek olyan témákról, amikkel alakíthatnátok, formálhatnátok egymás véleményét, világképét.

Nem jöttök ki egymás családtagjaival

Igaz, hogy nem velük kell együtt élnetek, de rövid- és hosszútávon egyaránt fontos, hogy jól kijöjjetek a családtagokkal. A társas magány egyértelmű jele, ha nem is igazán juttok tovább a bemutatkozásnál. Ez részben a miatt is lehet, hogy a szerelmed nem tervez igazán „hivatalos” és komoly kapcsolatot veled.

De, ha az ismerkedés meg is történik, sokat nyom a latban, hogyan alakul a későbbi viszonyotok, mert rengeteget számít, mennyire fogad el téged az ő családja, és fordítva. Bármilyen bonyodalom, nehéz helyzet adódik, ha szeretnek téged, akkor tenni fognak azért, hogy továbbra is családtag maradj. Azonban, ha ennek ellenkezője igaz rátok, akkor mindent meg fognak tenni azért, hogy minél előbb lapátra kerülj.

Intő jel, ha ez ellen a barátod semmit sem tesz!

Nem avatjátok be egymást

A társas magány megkérdőjelezhetetlen jele, ha nem egyeztettek bizonyos dolgok lefixálása, eldöntése előtt. Egy egészséges, felnőtt kapcsolatban alapvető, hogy a felek együtt, és közösen döntenek.

Nyilván nem tragédia, ha időnként úgy mond igent egy bulira, hogy előtte nem szól neked, de ez nem mindennapos. Ha mégis, akkor rátok is jellemző a társas magány, hiszen számára nem fontos a te véleményed, elképzelésed.

Természetesen nem arról van szó, hogy engedélyt kell kérnetek egymástól, ez sem kifejezetten egészséges. Azonban úgy illik – ha szeretitek és tisztelitek egymást –, hogy megbeszélitek, a másik tervezett-e valamit az adott napra, vagy más elképzelései vannak-e a témát illetően.

Ha érezhetően kimaradsz a tervezésből, annak bizony oka van.

Csak te kommunikálsz

Szintén utalhat a társas magányra az is, ha te mindent megteszel a javulás, a kommunikáció érdekében, de a szerelmed egyszerűen nem nyitott a változásra, fejlődésre. Ez sajnos arra enged következtetni, hogy nem fontos számára a kapcsolatotok, hiába is állítja, hogy szeret. A szerelem alapvető, de önmagában nem elég egy felnőtt kapcsolat működtetéséhez.

A kommunikáció hiánya egyben azt is jelenti, hogy figyelmen kívül hagyja a véleményedet és az érzéseidet egyaránt, ami nyilvánvalóan tarthatatlan állapotot eredményez hosszútávon.

Ha úgy érzed, már mindent bevetettél annak érdekében, hogy végre kommunikáljatok egymással, de mégsem történt semmilyen javulás, akkor egyértelműen társas magányban élsz.

Leginkább a szex működik köztetek

A szexuális élet milyensége nagyon sokat nyom a latban a párkapcsolatokat illetően, de nem feltétlenül jó kizárólag erre alapozni egy kapcsolat minőségét. Sok esetben lehet úgyis fantasztikus a szex, hogy semmilyen szinten nem passzoltok össze, bármennyire szeretnétek.

Ez teremt egyfajta függőségi helyzetet, hiszen nehéz attól elszakadni, akihez fizikailag nagyon vonzódsz, de azt el kell fogadni, hogy a szex hosszútávon nem nyújt annyit, amennyit egy testi-lelki kapcsolat.

Egyúttal tipikusan társas magányt is eredményez, hiszen úgy érzed, van valakid, de valójában még sincs – különösen igaz ez akkor, ha a „barátod” teljesen nyilvánvalóvá tette számodra, hogy csak alkalmi kapcsolatot szeretne.

Idővel fel kell tenned magadnak a kérdést: „Mennyire akarom én ezt?”.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!