Ugye, milyen bosszantó, amikor nagybevásárlás után az ételek sorra kezdenek megromlani? Néha a szavatossági idejükön belül! Erről gyakran a nem megfelelő tárolási körülmények tehetnek: ha ezekre odafigyelsz, sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek majd az ételek az otthonodban.
3/10 Barnacukor
Jó dolog a barnacukor, de az esetek többségében nagyon hamar kőkeménnyé válik, összeáll, és a kiskanalat is alig bírod beleszúrni. Ezért javasolják, hogy ezt az alapanyagot egy kis trükkel tárold: légmentes tárolódobozba öntsd át, és tegyél bele egy kis darab kenyeret, mályvacukrot, vagy akár egy szelet almát.
Ezzel a módszerrel ugyanis a cukornak biztosítasz egy kis nedvességet, ezt felszívja magába, ami pedig segít, hogy ne álljon össze kőkeménnyé pár nap alatt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!