Így tárold a sajtot! 10 tárolási trükk, hogy sokáig elálljanak az ételek

Így tárold a sajtot! 10 tárolási trükk, hogy sokáig elálljanak az ételek

Címlap / Otthon / Háztartás / Így tárold a sajtot! 10 tárolási trükk, hogy sokáig elálljanak az ételek

Ha sajtot veszel

A sajtot általában csomagolva vesszük meg, de biztosan veled is megesett már, hogy kellemetlen szaga lett még a lejárati idő előtt. Erről az tehet, hogy ennek az ételnek szüksége van a levegőzésre valamilyen szinten.

Azt javasolják, hogy porózus anyagba csomagold át (például a sütőpapír erre ideális választás), mert így kellő oxigént kap a sajt, de még pont nem fog kiszáradni. Ellenben ha például alufóliába vagy nejlonba csomagolod, egyáltalán nem jut levegőhöz, ami miatt hamar kellemetlen szaga lesz.

Sütőpapírba csomagolt sajt
istockphoto

Sütőmargarin, vaj

A sütéshez használt vajjal az a baj, hogy felbontás után hamar elkezdődik a romlás folyamata.

Előbb-utóbb megsárgul, márpedig nagyobb adagot nem feltétlenül tudsz elhasználni egy-egy alkalommal. Sőt, bontatlan állapotban átlagosan csak négy hónapig marad fogyasztható!

Ezért javasolják, hogy vágd fel kisebb, például 50 grammos adagokra, majd egy tárolóedényben dobd be őket a fagyasztóba. Sütés előtt kiveszed, hagyod kiolvadni, és már használhatod is – akár egy éven keresztül! Így garantáltan frissebb hatása lesz.

Vaj, sütőmargarin
istockphoto

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást