Ugye, milyen bosszantó, amikor nagybevásárlás után az ételek sorra kezdenek megromlani? Néha a szavatossági idejükön belül! Erről gyakran a nem megfelelő tárolási körülmények tehetnek: ha ezekre odafigyelsz, sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek majd az ételek az otthonodban.
1/10 Ha sajtot veszel
A sajtot általában csomagolva vesszük meg, de biztosan veled is megesett már, hogy kellemetlen szaga lett még a lejárati idő előtt. Erről az tehet, hogy ennek az ételnek szüksége van a levegőzésre valamilyen szinten.
Azt javasolják, hogy porózus anyagba csomagold át (például a sütőpapír erre ideális választás), mert így kellő oxigént kap a sajt, de még pont nem fog kiszáradni. Ellenben ha például alufóliába vagy nejlonba csomagolod, egyáltalán nem jut levegőhöz, ami miatt hamar kellemetlen szaga lesz.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/10 Sütőmargarin, vaj
A sütéshez használt vajjal az a baj, hogy felbontás után hamar elkezdődik a romlás folyamata. Előbb-utóbb megsárgul, márpedig nagyobb adagot nem feltétlenül tudsz elhasználni egy-egy alkalommal. Sőt, bontatlan állapotban átlagosan csak négy hónapig marad fogyasztható!
Ezért javasolják, hogy vágd fel kisebb, például 50 grammos adagokra, majd egy tárolóedényben dobd be őket a fagyasztóba. Sütés előtt kiveszed, hagyod kiolvadni, és már használhatod is – akár egy éven keresztül! Így garantáltan frissebb hatása lesz.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek