Kókuszolaj

Többféle kókuszolaj van, a szűz kókuszolaj (VCO) a legértékesebb, a legízletesebb, és semmiképpen sem ajánlott hőkezelni. Főzéshez, sütéshez a hagyományos, nem hidrogénezett olajat érdemes használni, mert különösen magas a forráspontja. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Ezek a könnyen emészthető zsírsavak azonnal a májba kerülnek és energiává alakulnak, továbbá serkentik az anyagcserét, és testsúlycsökkentő hatásúak.
A laurinsav a szervezetben monolaurinná alakul, ami bizonyítottan antibiotikus hatású, szembeszáll többek között a Streptococcusokkal, a Staphylococcusokkal, a Chlamidiával és a Helicobacter pylorival is. Rendszabályoz a bélrendszerben is, elpusztítja a patogén baktériumokat, a Candida-t és más gombákat. A monolaurin hatásos a lipidbevonatú vírusok ellen, pl.: herpesz, Hepatitis C, HIV, influenza, kanyaró etc. Segíti a kalcium, a magnézium és az aminosavak beépülését, antioxidáns hatású és hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez.
A laurinsav a szervezetben monolaurinná alakul, ami bizonyítottan antibiotikus hatású, szembeszáll többek között a Streptococcusokkal, a Staphylococcusokkal, a Chlamidiával és a Helicobacter pylorival is. Rendszabályoz a bélrendszerben is, elpusztítja a patogén baktériumokat, a Candida-t és más gombákat. A monolaurin hatásos a lipidbevonatú vírusok ellen, pl.: herpesz, Hepatitis C, HIV, influenza, kanyaró etc. Segíti a kalcium, a magnézium és az aminosavak beépülését, antioxidáns hatású és hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!