Színes szettek őszre – Nem csak a barna és a szürke nyerő!

Színes szettek őszre – Nem csak a barna és a szürke nyerő!

Címlap / Stílus / Divat / Színes szettek őszre – Nem csak a barna és a szürke nyerő!

Ki mondta, hogy az őszi ruhatárad nem lehet éppoly vidám, mint a nyári, vagy a tavaszi volt? Persze, a borongós időben mindenki szívesebben nyúl a jól bevált, sötét alapszínű darabokért, pedig pár új színnel még a hangulatodon is javíthatsz – nézd csak!

Bordó

A bordó az őszi szezon egyik alapszíne, emiatt gyakran azok sem ódzkodnak tőle, akik egyébként nem öltöznek túlságosan feltűnően.

Persze a bordó és a piros megannyi árnyalata pillanatok alatt központi szerephez juttathat, pl. akkor, ha nem csak egy-egy kisebb területre koncentrálod. Tökéletes példa erre egy bordó ruha, ami már önmagában is feltűnő, ha pedig mintás harisnyával és bakanccsal viseled, villámgyorsan magadra vonhatod a környezeted figyelmét. A melegebb őszi napokon érdemes néha megtörnöd a monotonitást, és bátran válassz szoknyát a jól megszokott farmered helyett!

Ha még csajosabb összhatásra vágysz, bakancs helyett viselj éktalpú bokacsizmát.

Narancs

Ez a szett tökéletesen ötvözi a narancsot és a bordót – láthatod, hogy a két szín együtt, de külön-külön is kiváló választás őszre. Míg a korábbi szettben egyértelműen a bordó dominált, addig itt éppen fordítva, a narancs jutott központi szerephez, és a bordó csak keretezi, kiemeli ezt az élénk színt. A hidegebb napokon persze mindenképpen vastag harisnyával vegyél fel egy ilyen öltözéket!

Amennyiben nem tudsz beszerezni narancssárga ruhát, vagy el sem tudod képzelni, hogy magadra öltsd a hideg hónapok derekán, akkor szerezz be helyette egy tunikát, oversized felsőt. Ezzel éppúgy színt viszel a megjelenésedbe, viszont a jól bevált cicanadrág-kardigán kettőséről így sem kell lemondanod.

Mustársárga

A mustársárga az ősz egyik alapszíne, bár sokan nem igazán tudnak megbarátkozni vele. Pedig rendkívül sokoldalúan beépítheted a ruhatáradba!

A teljesen hétköznapi, farmer-blúz kettősét például tökéletesen feldobja egy mustársárga blézer, de ez a szett akkor is tökéletes lenne, ha a sálon díszelegne az élénk árnyalat. Amint láthatod, a mustársárga remekül illik a barnához, de eláruljuk, a szürke és a fekete mellé is passzol. Ez tehát azt jelenti, hogy a kissé egyhangú ruhatáradat is teljesen fel tudod pörgetni, ha beszerzel egy ilyen élénk ruhadarabot, vagy akár kiegészítőt.

Ha még csak most barátkozol az őszi színekkel, a sálak, sapkák, kesztyűk és táskák, esetleg az övek terén érdemes válogatnod.

Rózsaszín

A rózsaszín nem egy tipikus őszi árnyalat, de több bloggerinánál is felbukkant, úgyhogy érdemes egy próbát tenned vele neked is. Persze, ha ez elsőre túl soknak tűnik számodra, akkor válassz inkább sötétebb rózsaszíneket, vagy lilát, utóbbi többször volt már a szezon divatszíne. Na és hogyan viselheted ezt az abszolút feltűnő színt?

Egész bátran felveheted kabát, vagy pulóver formájában, így kifejezetten egyedi megjelenésre tehetsz szert a sok, lehangoló szürke és barna ruhába bújt ember között. Azért ősszel érdemes neked is határozottabb tónusokkal párosítanod a rózsaszínt, hiszen ilyenkor nem a nyári kánikula tombol. Viselj hozzá bátran fekete nadrágot, vagy akár farmert!

Fehér

A divat szerint idén ősszel bátran felvehetsz akár fehér nadrágot is, de nem muszáj mindenáron ezt az irányvonalat követned, ha egyébként távol állnak tőled a világos színek.

Ebben az esetben kapd magadra a teljesen hétköznapi, hagyományos szettedet, pl. egy farmert és egy csinos inggel, majd az egészet bolondítsd meg egy különleges, fehér kötött pulcsival vagy poncsóval!

Utóbbi nem csupán divatos, hanem hihetetlenül meleg is tud lenni, így amikor nem csúszik túl alacsonyra a hőmérő higanyszála, akár otthon is hagyhatod a kabátodat. Ha igazán divatos akarsz lenni, válassz olyan bokacsizmát, aminek a szárából kilátszik a zoknid – természetesen ez is fehér legyen!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!