Jöhet a főzelék
Az egyik legkézenfekvőbb módja a tökfélék elkészítésének a főzelék, amit nem igazán tudsz elrontani. Érdemes hozzáadott olaj nélkül dinsztelned az alapanyagokat és az is szerencsés, ha lecseréled a finomlisztet, pl. barna rizslisztre. Ha szeretnéd megfogni a kalóriákat, esetleg érzékeny vagy a tejtermékekre, ideális választásnak bizonyulnak a növényi tejfölök. Ezek jóval alacsonyabb kalóriatartalom mellett segítenek elérni a kívánt ízvilágot. Fontos, hogy ha fogyás szempontjából eszed a főzeléket, akkor ne öntsd nyakon egy nagy adag pörkölttel, hiszen már egy kisebb adag is sokszorosa lehet a teljes főzelék kalóriaértékének. Viszont a változatosságra törekedj: nem csupán a főzőtök alkalmas főzeléknek, hanem a patisszon és a cukkini is.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!