Ha eddig te is csak rántva etted a tökfélékét, akkor nem vagy egyedül, sokan egyedül ebben a formában tudják elképzelni ezeket az alapanyagokat. Így viszont éppen azt romboljuk le, amiért érdemes őket enni…A tökfélékre általánosan jellemző, hogy igazán kevés kalóriát tartalmaznak, ezért nagyszerű választásnak bizonyulnak nyáron és a diéták idején is. Ezt már csak azzal lehet tönkretenni, ha olajban sütjük őket, vagy olyan töltelékkel, tálalással tesszük az asztalra, amitől elveszítik előnyös, egészséget támogató tulajdonságaikat. Az alábbiak esetében szerencsére szó sincs erről!
2/6 Tartalmas krémleves
Nem kizárólag főzeléknek, hanem krémlevesnek is tökéletesek a tökfélék, ráadásul „mindenmentes” verzióban is elkészítheted őket. Ehhez elegendő, ha a sűrítés gyanánt kevés burgonyát főzöl melléjük, majd egyszerűen turmixolod az alapanyagokat, miután megfőttek. Fontos, hogy fokozott figyelmet fordíts a fűszerezésre, hiszen a tökfélék a legtöbbször semleges ízűek. Szerencsére nyáron rengeteg friss zöldfűszer és számos hagymaféle áll a rendelkezésünkre, ezért akár minden egyes alkalommal más és más ízvilággal gazdagíthatod ezeket az ínycsiklandó leveseket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!