Életmód / Receptek / Táplálkozás

A szezon legjobb ínyenc krémlevesei – bővítsd velük a repertoárod!

A szezon legjobb ínyenc krémlevesei – bővítsd velük a repertoárod!

A hűvösebb estéken nincs is jobb, mint egy forró leves, ami a testedet és a szívedet is megmelengeti! Ha te is készen állsz, hogy vége nagy kanállal kóstolj bele az őszi ízekbe, akkor válogass bátran a következő ötletekből – most 3 olyan ínyenc receptet hoztam neked, ami idényhozzávalókból készül, és biztosan a kedvenceid közé kerül, ha kipróbálod őket!

1. Cukkinis-répás krémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

50 dkg cukkini, 2 nagyobb méretű répa, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 liter alaplé, só, bors, mustár (ízlés szerint), 2 dl tejszín, vaj, olívaolaj, tökmag.

Elkészítés:

Aprítsd fel hagymát és a fokhagymát, majd egy csepp olívaolajon olvaszd fel a vajat, és ezen párold meg a hagymát. Amikor már üveges, add hozzá a felkockázott cukkinit és a lereszelt répát, és pirítsd tovább a hagymával együtt. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel a húsleves alaplével. Forrás után körülbelül tíz-tizenöt percig hagyd főni, majd add hozzá a tejszínt, és turmixold össze botmixer segítségével. Ha szeretnéd, hogy egy picit savanykás ízvilága legyen, akkor tegyél hozzá egy fél evőkanál mustárt vagy citromlevet.

Tipp: Pirított tökmaggal és egy csepp utólag hozzáadott olívaolajjal tálald!

Kép: pickyeaterblog.com

2. Fokhagymakrémleves friss kakukkfűvel és füstölt sajttal

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma (12-15 gerezd), 1 ek vaj, 1 ek olívaolaj, 1 tk citromlé, 1 csapott ek liszt, 7,5 dl alaplé, 200 ml főzőtejszín, friss kakukkfű, szerecsendió, egy marék reszelt füstölt sajt, só, fehér bors.

Elkészítés:

Egy edényben olvaszd fel a vajat és adj hozzá egy evőkanál olívaolajat. Alacsony lángon párold puhára a felaprított vöröshagymát, majd azt ízlés szerint sózd meg. Ha megpuhult, dobd hozzá a szeletekre vágott fokhagymákat. (Tipp: Két darab fokhagymát reszelj le és tedd félre, mert később kelleni fog.) 5 perc párolás után szórd meg a hagymákat egy csapott evőkanál liszttel és keverd el. Ezután öntsd rájuk az alaplét és a tejszínt, majd ízesítsd a levest friss kakukkfűvel, sóval és fehér borssal. Takarék lángon főzd az egészet 15-20 percig, majd egy botmixerrel turmixold össze. Ezután helyezd vissza a tűzre, és reszelj bele egy kis szerecsendiót. Adj hozzá a citromlevet, a két gerezd félretett reszelt fokhagymát és a füstölt sajtot. Főzd még tovább további 3-5 percig és friss kakukkfűvel és pirított ciabatta kockákkal tálald.

Forrás/Köszönöm a receptet: Bazsalikom konyhájának!

Kép: brooklynsupper.com

3. Zöldborsókrémleves görögösen fetával és joghurttal

Hozzávalók:

1/2 fej vöröshagyma, 2 ek vaj, 40 dkg zöldborsó (fagyasztott), 1 liter húslevesalaplé, só, bors, 10 dkg fetasajt, 1 dl görög joghurt.

Elkészítés:

Hámozd meg az hagymát és vágd fel apróra, majd pirítsd meg egy kevés felforrósított vajon. Add hozzá a borsót és öntsd fel az alaplével. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd amikor puhára főtt, akkor add hozzá a görög joghurtot és az összeaprított fetasajtot – ebből tegyél félre egy keveset. Vedd le a tűzről és turmixold össze az egészet. Tálalásnál szórd meg a tetejét a maradék fetával, hogy még mutatósabb legyen!

Kép: theawesomegreen.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást