Cukkinis-répás krémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 2 nagyobb méretű répa, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 liter alaplé, só, bors, mustár (ízlés szerint), 2 dl tejszín, vaj, olívaolaj, tökmag.
Elkészítés: Aprítsd fel hagymát és a fokhagymát, majd egy csepp olívaolajon olvaszd fel a vajat, és ezen párold meg a hagymát. Amikor már üveges, add hozzá a felkockázott cukkinit és a lereszelt répát, és pirítsd tovább a hagymával együtt. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel a húsleves alaplével. Forrás után körülbelül tíz-tizenöt percig hagyd főni, majd add hozzá a tejszínt, és turmixold össze botmixer segítségével. Ha szeretnéd, hogy egy picit savanykás ízvilága legyen, akkor tegyél hozzá egy fél evőkanál mustárt vagy citromlevet.
Tipp: Pirított tökmaggal és egy csepp utólag hozzáadott olívaolajjal tálald!
Elkészítés: Aprítsd fel hagymát és a fokhagymát, majd egy csepp olívaolajon olvaszd fel a vajat, és ezen párold meg a hagymát. Amikor már üveges, add hozzá a felkockázott cukkinit és a lereszelt répát, és pirítsd tovább a hagymával együtt. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel a húsleves alaplével. Forrás után körülbelül tíz-tizenöt percig hagyd főni, majd add hozzá a tejszínt, és turmixold össze botmixer segítségével. Ha szeretnéd, hogy egy picit savanykás ízvilága legyen, akkor tegyél hozzá egy fél evőkanál mustárt vagy citromlevet.
Tipp: Pirított tökmaggal és egy csepp utólag hozzáadott olívaolajjal tálald!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!