VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Már ellepték az erdőket a medvehagymák sőt, lassan megjelennek az első virágok, ezért érdemes még most feltankolnod belőlük, ha elkészítenéd az alábbi receptek bármelyikét. Ezzel nem csak ízletes és különleges alapanyagot csempészel a konyhádba, hanem egy igazán sokoldalú gyógynövényt is.
Medvehagyma pesto
Hozzávalók:
- 1 dl jó minőségű olíva olaj,
- 40 gramm fenyőmag,
- 1 nagy csokor medvehagyma,
- egy kiskanál só,
- 80 gramm parmezán.
Elkészítés: Pirítsd meg serpenyőben a fenyőmagot (nem kell nagyon, csak annyira, hogy intenzívebb legyen az íze). Ezek után már csak annyit kell tenned, hogy az összes hozzávalót beleteszed az aprítógépbe, és krémesre pürésíted. Befőttes üvegben, kevés olajjal a tetején a hűtődben is eltarthatod néhány hétig, de ha hosszabb ideig tárolnád, akkor érdemes szilikonos muffin formában fagyasztanod (fagyás után kiveheted őket a formából, és nejlonzacskóban tárolhatod), így akár a tél közepén is intenzív ízek kerülhetnek az asztalra.
És hogy mire használhatod fel a pestot? Tulajdonképpen bármire, amire a hagyományos változatát is felhasználnád. Remekül illik a tésztaételekhez, de salátaöntetet is készíthetsz belőle sőt, a péksütemények, pogácsák ízesítése során ugyancsak bevetheted.
A cikk folytatódik, lapozz!