6 szexuális kudarc, amiről nem beszélünk

6 szexuális kudarc, amiről nem beszélünk

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 szexuális kudarc, amiről nem beszélünk

Ne tekintsük tabunak a szexet, sem pedig az azzal kapcsolatos gondokat, hiszen nem oldódnak meg maguktól a gondok, csak akkor, ha foglalkozunk velük. Lássunk néhány jellemző gondot, amik azonban sokszor kenyértörésre adnak okot.

Testkép

Hiba lenne azt hinni, hogy ez a fajta probléma egyedül a nőket érinti. Bár valóban gyakoribb, hogy megpróbálják rejtegetni magukat, a férfiakat ugyanúgy zavarják a saját testük hibái.
Ezek a legtöbbször ugyanarról a tőről táplálkoznak, mint a nők esetében, vagyis a médiában megjelenő irreális, idealizált alakoknak köszönhető. Sajnos a testképzavarok mára nem csak a szexualitásunkat mérgezik meg, hanem komoly betegségek kialakulásához is vezetnek.
Ellenszere csupán egy van: amíg nem ölt orvosi méreteket, addig a folyamatos pozitív visszacsatolás jelenti az elérhető legjobb lehetőséget. Mutassuk ki a partnerünknek, hogy igenis szexis, érzéki, és tökéletes, akármennyire is nem akar erről tudomást venni.

Fél 6

Szinte nincs is olyan férfi, aki ne rettegne a merevedési problémáktól. Sajnos ez a fajta zavar szinte bárkit utolérhet, mivel a legtöbb esetben nem testi eredetű a kiváltó ok. A munkahelyi stressz, a megfelelési kényszer, vagy éppen a túlzott teljesítménykényszer mind – mind eredményezhet gondot.
A megoldást az idő jelenti. Az, hogy a férfi nem áll készen, nem jelenti azt, hogy nem lehet kellemes eljátszani, hiszen előbb utóbb, ha nem a problémára összpontosítunk, akkor nem lesz gond. Ha mégsem sikerül így megoldani, akkor is megér egy beszélgetést a dolog.
Értessük meg a partnerünkkel, hogy ettől nem lett kevesebb, és hogy ez csak egy pillanatnyi zavar volt. Amikor legközelebb szexre kerül a sor, ne kapkodjunk. Minél jobban sikerül kizárni a fejünkből a külvilágot, annál biztosabban, és keményebben álnak helyre a dolgok.

Orgazmus-hajsza

Férfiak és nők esetében másról szól a szex. Míg a teremtés koronái számára az együttlét attól jó és teljes, hogy bekövetkezik a kielégülés, addig a nők esetében nem ez az elsődleges. Félreértés ne essen, ez nem azt jelenti, hogy a hölgyeknek mindegy, hogy van-e orgazmusuk, avagy sem, csupán annyit, hogy igazán élvezetes percekben lehet részük a kielégülés nélkül is.
Mivel a nők számára sokkal fontosabb a szeretkezés alatt az érzelmi kötődés kifejezése, ezért más az értékrendjük. A férfiak orgazmus-hajszolása azonban sokszor egyáltalán nem helyes cselekedetre sarkallja a nőket. A megjátszott kielégülés rögtön két embert is becsap: először természetesen a férfit, másodszor pedig a nőt. Az első esetben a pasival elhitetik, hogy igenis egy csődör és ért a nőkhöz, hiszen fergeteges orgazmussal ajándékozza meg őket.
Amikor pedig szembesül a ténnyel, hogy ez bizony egyáltalán nem így van, akkor úgy érzi, hazudtak neki, és az önbecsülése a béka feneke alá süllyed. De becsapja magát a nő is, hiszen azzal, hogy elhiteti a férfival, hogy jó, amit csinál, azzal saját magával is rosszat tesz, hiszen a párjának esélye sincs változtatni azon, ahogyan a szexhez és a nőhöz viszonyul.

Túl korán

A korai magömlés is egy tipikus probléma lehet a nem megfelelő szexuális együttlétekre. Ilyenkor a férfi képtelen uralkodni magán, és a csúcsra jut, nagyon rövid idővel az után, hogy behatol. Ezzel az a baj, hogy a nőnek egyszerűen nincsen ideje élvezni, vagy csak hangulatba jönni, mielőtt az aktust lezártnak tekintenék. Sajnos a legtöbb esetben ez a kapcsolatok végét is szokta jelenteni.
Ha nagyon komoly a helyzet, akkor orvosi segítségre is szükség lehet, egyébként megoldható a probléma. Amikor ilyen erős izgalmi állapot lép fel, az még imponálhat is a nőnek, hiszen a férfi annyira izgatónak találja őt, hogy képtelen uralkodni magán. Ez azonban csak egy darabig hat vigasztalólag. Szerencsére, ha valóban ez áll a dolog mögött, akkor a gondból egyenesen adódik a megoldás is.
Miért kéne egy élvezés után abbahagyni a szeretkezést, mikor a másik ilyen hatást gyakorol ránk? Persze sokaknak nem megy azonnal a második kör, de ettől még 10-15 percen belül újra lehet próbálkozni. Addig is a simogatások, a kezek és a szájak finom játéka mindkét fél számára kirobbanó örömet szerezhet.

Eltérő igények

A szex mindenki számára mást jelent, és emiatt más is fér abba bele. Ami az egyiknek egy kellemes kis játék, az a másiknak lehet egy perverz szokás, amit akkor sem lenne hajlandó megcsinálni, ha az élete múlna rajta. Az eltérő igények sokszor váltanak ki megrökönyödést, vagy éppen szakítást. Amikor a másik nem csak a teste miatt kell, akkor kezdődnek a gondok, hiszen ellenkező esetben egyszerűen nem megyünk bele a kigondolt mókába.
A kapcsolatban azonban nem szabad határozottan elutasítani egy – egy felmerülő lehetőséget. Ez nem azt jelenti, hogy olyan dolgokba is bele kell menni, amiket egyáltalán nem vesz be a gyomrunk. Csupán arról van szó, hogy beszéljünk róla. Mindig lehet találni középutat, de legalábbis meg kell próbálni. Lehet, hogy ezzel a módszerrel nem csak a kapcsolatunkat mentjük meg, hanem szert teszünk egy új, és izgalmas élményre is.
Azonban természetesen még ekkor is lehetnek olyan elképzelések, amik még erős módosításokkal sem férnek bele az értékrendünkbe. Ilyenkor nincs mese, dönteni kell. Jobb az elején kilépni egy olyan kapcsolatból, ahol nem egyeznek az igények, mint benne ragadni és évekig szenvedni azért, mert nem akarjuk elfogadni a különbözősége.

A mániákus és a prűd

Egyes kapcsolatok esetében az is gondot okozhat, hogy az egyik fél jóval éhesebb, mint a partnere. A gondok abból adódnak, hogy egy idő után, ha nem kapja meg a férfi, vagy akár a nő, amire vágyik, azt máshol fogja keresni. Azonban az sem megoldás, ha erőn felül teljesítve szeretkezzünk akkor is, amikor a hátunk közepére sem kívánjuk a dolgot, mert így csupán egy teljesítendő feladat szintjére süllyed a szex.
A kapcsolatok elején természetesen lángol a szenvedély, ami azonban az idő előrehaladtával változik. Ez természetes folyamat, és nem arról van szó, hogy a másik már nem szeret minket. Ilyenkor már nem a 2 perces meneteké a főszerep, amit akár egy parkban is beiktattunk, mert annyira kívántuk a másikat.
Ilyenkor már tudjuk mikor, és hogy hova kell nyúlni, így a szeretkezések hosszabbak, kifinomultabbak és ügyesebbek, de semmi esetre sem szenvedélytelenebbek. A kapcsolatok egyes szintjein a szex egészen új oldalát tudja feltárni előttünk. Ez nagyon is jó, és inkább használjuk ki az új lehetőségeket, mint azon keseregjünk, hogy mi az, ami változott.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást