Szeresd, de ne fojtsd meg!

Szeresd, de ne fojtsd meg!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szeresd, de ne fojtsd meg!

Amikor szerelmesek vagyunk, sokan szeretnénk, hogy minden másodpercünket a kedvesük karjaiban töltsék. Azonban van, hogy a túláradó ragaszkodás már sok, és ezzel megfojthatjuk a párunkat. Ezekre vigyázz!

Tölts el időt önmagaddal is

Egy kapcsolatban – főleg az elején – nem szívesen vagyunk távol a másiktól. Azonban mindennek van határa. Éppen ezért olykor nem árt kiszakadni a másik bűvköréből és magunkkal lenni.
Ez remek lehetőség lehet arra például, hogy olvass egy jó könyvet, rajzolj, vagy kozmetikázd magad. Fesd be a hajad, tégy egy bőrápoló pakolást az arcodra, szőrteleníts, próbálj ki új sminkeket, stb. A lényeg, hogy ne hagyd önmagadat elveszni attól, hogy van melletted valaki.

Mozdulj ki a barátokkal

A barátok ugyanolyan fontosak az ember életében, mint a nagy szerelem. Tehát semmiképp se hanyagold el őket, így amikor úgy érzed, hogy már rég nem láttad őket, vedd elő a telefonod és invitáld meg őket egy csajos – vagy pasis- estére.
Addig a párod is kikapcsolódhat az ő haverjaival, és miután véget ért a csevej, mindketten boldogan és felszabadultan fogtok hazatérni.

Fontos, hogy ne mindig kísérgessétek el ilyenkor a másikat, hiszen kell néha a szabadon töltött idő!

Ne légy pióca

A legtöbb pasi és nő nagyon nem bírja, ha a párja egész nap a nyakán lóg, és minden percben csóközönnel árasztja el. Hidd el, a kedvesed tudja, hogy szereted – máskülönben miért is lennél vele-, nem kell állandóan ezt a tudtára adni!
Persze egyszer-kétszer nyugodtan simogasd, vagy csókold meg, de ne vidd túlzásba, mert egy idő után nyomasztó lehet. Próbáld megtalálni az arany középutat érzelmeid kinyilvánításában!

Vonzások és taszítások

Tudd, egy kapcsolatban a feleknek kell némi távolság, hogy ne taszítsák egymást. Ez olyan, mint a fizika: kell, hogy legyen köztetek bizonyos táv, hogy ne menjetek ellentétes irányba, viszont a túl nagy sem jó, mert szükség van egy olyan közelségre is, amikor még tudjátok egymást vonzani.
Hogy hol van ez a határ? Sajnos biztos recept nincs rá, mivel mindenkinél más és más. Ezt érezni kell!

Legyen hobbid

Mint már említettük, ne a párod körül forogjon minden tetted és gondolatod! Nagyon fontos, hogy találj magadnak olyan hobbikat, melyekben a szívszerelmed nem vesz részt. Menj el sportolni, táncórákra, rajzolj, fess, légy önkéntes, stb.
A lényeg, hogy hagyd otthon a kedvesed pár órára! Ezáltal nem csak közelebb kerültök egymáshoz, de csomó olyan új élménnyel is gazdagodsz, amiket elmesélhetsz otthon.

Beszéld meg!

Valamiért nem tudod, hogy hol a határ? Szeretnéd tudni, hogy párodnak nem-e vagy egy kicsit túl sok néha? Ha ilyen kérdések motoszkálnak benned, akkor a legjobb módszer hogy megtudd az igazságot az az, hogy megkérdezed.
Nem kell taktikázni, figyelni a másik apró rezdüléseit, egy szóval túlbonyolítani a dolgot, hanem légy egyenes és tudd meg magától az érintettől. Ne félj ettől, biztosan értékelni fogja azt, hogy ennyire törődsz vele!

Konklúzió

Egy kezdődő kapcsolat sok mindenen elbukhat, ilyen a túlzott ragaszkodás is. Éppen ezért figyelj arra, hogy kedvesed mikortól nem veszi már örömmel a közeledésedet.
Tudd, az élet minden területén az arany középút a legjobb, így a pároddal eltöltött időben is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást