Szerelembe vagy kényelembe házasodni?

Szerelembe vagy kényelembe házasodni?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szerelembe vagy kényelembe házasodni?

Biztos mindenki hallott már olyan esetről, akár a közvetlen közelében, hogy egy nő inkább a kényelemmel járó biztonságot és a pénzt választotta a szerelem, illetve a boldogság helyett. Erről mindenkinek meg lehet a véleménye, de mi van akkor, ha te vagy az, aki ebben a cipőben jár?

Miért választja valaki ezt az életmódot?

Akadnak nők, akik kifejezetten ilyen férfit keresnek maguk mellé és fel sem merül bennük a szerelem lehetősége. Egyszerűen kényelmes nekik, hogy évente többször nyaralnak, bármelyik boltban vásárolhatnak, állandóan megkapják a legújabb, márkás kütyüket. Cserében nem kell mást tenniük, minthogy az általában jóval idősebb partner oldalán, alkalmanként bájologva megjelenjenek.
Ezt látja legalábbis a külső szemlélő, s mivel az ilyen nők önként választották ezt az életvitelt, nem is sajnáljuk őket, ha esetleg kezdenék kényelmetlenül érezni magukat partnerük mellett.

Ha belecsöppentél a jóba

Felhagyni egy bizonyos életszínvonallal rettentően nehéz, persze csak akkor, ha az az adott helyzetünkhöz képest visszalépést jelent, ellenkező esetben nagyon is vonzó a lehetőség. Minden bizonnyal ez az egyik nyomós oka annak, hogy a hirtelen jött, dúsgazdag lovag sikerrel jár, akkor is, ha nem a személyiségével hódít.
Amikor egy férfi mindennel megpróbálkozik és olyan hihetetlen élményeket ad át, amikre idáig nem volt lehetőségünk, akkor könnyen elcsábulhatunk, hiszen ez az életvitel élményekben gazdag, izgalmas, különleges, olyan, amiről álmodni sem mertünk. Győzködjük magunkat, hogy azok a fránya érzelmek is a helyükre kerülnek majd…

Csak sodródtál az árral

Azok, akik belecsöppentek az új életmódba, általában kétféle úton haladnak tovább. Első lehetőségként kitartóan nógatják magukat, hogy valójában szeretik a kedvesüket, aki egyébként mindent megad számukra, és hát idővel amúgyis alábbhagy a lángolás, akkor meg minek lázadozni… Ekkor jön a családalapítás, a boldogság, amit a gyermekek adnak, majd a keserű felismerés néhány évtized múltán, hogy mégiscsak boldogtanul éltük le az életünket, az igazi nagy Ő nélkül. Ha ekkor nem jön valaki, aki teljesen elcsavarná a fejünket, akkor aligha szánjuk rá magunkat, hogy kilépjünk a biztos és gazdag körülmények közül.

Ez már nem szimpla boldogtalanság

Sokan akkor sem változtatnak, ha nem csak szimplán boldogtalanok, hanem egyenesen megalázzák őket. Gyakran az olyan férfiak, akik a pénzükkel hódítanak, nem állapodnak meg egy nő mellett még akkor sem, ha családot alapítanak.
Ekkor pedig jön az a nagyon kiszolgáltatott helyzet, hogy bár nagyon elegünk van az egész viszonyból, már a pénzt is otthagynánk egy az egyben, nyakunkon van egy-két imádnivaló poronty, akiknek a jövőjét, az egyetemre jutását és számtalan lehetőségét nincs szívünk elvenni. (Hiszen az a bizonyos fiatal nőszemély egész biztosan a vagyon egészére igényt tart. Furcsa Deja vu, nemde bár?)

Ha kitartott nő lettél

Második lehetőségként az új életmódba csöppenő nők egy része még időben rádöbben, hogy ebből a kapcsolatból sosem lesz szerelem, ugyanis nem az érzelmek, hanem a pénz játszotta a központi szerepet. Viszont ha már belebonyolódtál a kapcsolatba, akkor felmerülhet alapos problémaként, hogy a kedvesed tart el.
Ő fizeti az albérletet, az étkezést, a drága ruhákat és az ötcsillagos nyaralásokat, a te fizetésed csak azért van, hogy elherdáld fodrászra, manikűrösre, kozmetikusra és csajos programokra. Nem elég, hogy a szakítással ezekről le kell mondanod, még ott a bizonytalanság is, hogy mi lesz veled, ha ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz.

Bátorság!

Bár rengeteg élményt adhat a pénz – ezt kár is lenne vitatni –, nem biztosíthat olyan jellegű boldogságot, amire egy harmonikus kapcsolat és a szerelem képes. Idővel te is belefásulhatsz az állandó költekezésbe, és akkor csak a sivárság marad, kiemeltképpen akkor, ha nem csak a szerelmet, hanem a megbecsülést is nélkülöznöd kell. Lehet, hogy az új barátod nem lesz ilyen jómódú, de annyival gazdagíthatja az életedet, hogy azt fogod mondani, tényleg megérte. De még az is lehet, hogy egy hasonlóan tehetős férfit fogsz ki magad mellé, aki csak akkor fogja elárulni, mennyi pénze van, amikor tényleg komolyra fordult a dolog. Sosem tudhatod, mit tartogat a jövőd, ha meg sem próbálsz változtatni, esetleg olyan munkát keresni, amivel megadhatod magadnak azt, amit idáig mástól vártál.  

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!