Ez a 6 szakma vonzza a legjobban a nárcisztikus személyiségeket

Ez a 6 szakma vonzza a legjobban a nárcisztikus személyiségeket

Címlap / Életmód / Lélek / Ez a 6 szakma vonzza a legjobban a nárcisztikus személyiségeket

Nárcisztikus személyiségű emberrel sosem könnyű párkapcsolatban élni, de legalább ennyire megviseli a lelket, ha a munkahelyeden kell szembenézned egy ilyen kollégával! Márpedig az alábbi karrierekben nagy valószínűséggel felbukkannak.

#6.: Séfek és szakácsok

Rengeteg kihívást tartogat magában ez a karrier, és ha jól csinálja valaki, akár hírnévre is szert tehet. Ezért a nárcisztikus személyiségek érdeklődését is felkelti, és sokan ezen a területen teljesednek ki. Azonban ez emiatt egyet jelent azzal, hogy nagyon egocentrikusak, rendkívül magas az önértékelésük, és mindent csakis tökéletes formában fogadnak el – és az, hogy mi a tökéletes számukra, csak ők dönthetik el. Általában nagyon stresszessé teszi a munkahelyet egy nárcisztikus személy, ezért együtt dolgozni vele a legtöbb kollégának csak rövid távon sikerül.

FG Trade/istockphoto.com

#5.: Újságírás

Az újságírásban dolgozók között vannak kedves, barátságos emberek, de sajnos nárcisztikus személyiségekből is kijut néhány. Még a legszerényebb lelkekben is erősítheti az egocentrikus hozzáállást az, ha sok helyen látják viszont saját nevüket. Ez a típusú ember karrierje érdekében gyakran átlépi a határokat, csakhogy elsőként közölhessen egy-egy hírt. Kifelé barátságos és összeszedett személy képét mutatja, de sok esetben csak az információkért igyekszik jó kapcsolatokat kiépíteni. Ha ez számára nem nyereséges, továbbáll.

nortonrxs/istockphoto.com

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»