Egészség / Életmód

8 stressz okozta tünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül

8 stressz okozta tünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül

Zsibbadás

A stresszes emberek végtagjaiban gyakran alakul ki zsibbadás, mintha ezzel hívná fel a testük a figyelmüket, hogy álljanak le. Ekkor érezhetjük úgy, hogy nehezen mozgatjuk tagjainkat és izommerevség alakul ki, de legtöbbször ez az állapot nem tart sokáig, ezért sokan nem is tulajdonítanak neki nagy jelentőséget. Emellé természetesen társulhat még állandó, az egész testre kiterjedő izomgyengeség is.

Koncentrációs zavar

Nem kell ahhoz krónikus fáradtság szindrómában szenvedned, hogy tudd, a nagy nyomás és az állandó feszültség koncentrációs zavarokat okozhat. Ez persze azért is rossz, mert így kevésbé tudunk jól teljesíteni, ami csak még nagyobb stresszt idéz elő az ember életében.

Immungyengeség

Régóta köztudott tény, miszerint lelki állapotunk kihat az egész egészségünkre. Ezért ne csodálkozzunk, ha idegileg kimerülünk, akkor a legkisebb betegségek is megtalálnak, és nagyobb eséllyel leszünk influenzásak, vagy allergiásak, ha stresszben élünk. Ilyenkor a legjobb megoldási mód nem a gyógyszerekben rejlik, hanem abban, hogy visszavegyünk a tempóból.

Étvágytalanság

Azok, akik idegesek, általában kevesebbet esznek, mivel gyomruk összeszűkül, és görcsbe jön. Éppen ezért hirtelen fogyás is megfigyelhető, ráadásul sokszor kis idő alatt. Hogy elkerüljük azt, hogy közérzetünk még rosszabbá váljon, és úrrá legyen rajtunk a gyengeség, fontos, ha nem is sokat, de falatozgassunk, ugyanis ha ezt nem tesszük, akkor a tünetek könnyen súlyosabbá válhatnak. Fontos tudni, az idegi kimerültség, a túlzott stressz tünetei más betegségeket is jelezhetnek, tehát ne diagnosztizáljuk ezek alapján otthon magunkat, hanem mielőbb keressük fel háziorvosunkat, aki kizárhatja az esetleges szervi elváltozásokat.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást