Stressz okozta tünetek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni

Stressz okozta tünetek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni

Címlap / Életmód / Egészség / Stressz okozta tünetek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni

Igazán kellemetlen tünetek, és sokszor összetévesztik valamely komolyabb betegség jeleivel, pedig sokszor csupán a szervezetünk harcol a túlzott hajtás ellen.

Krónikus fáradtság szindróma

Bármennyire is érdekes, külön betegségnek tekintik azt az állapotot, amikor már hetek, hónapok óta fennállnak a kimerültség jelei. Sokan csupán legyintenek rá, pedig megfelelő kezeléssel hamar túl lehet rajta jutni, csak előtte fel kell tárni magát a betegséget.
Leginkább a tengerentúlon ismerik el önálló kórként, bár a statisztikák azt mutatják, hazánkban is egyre inkább elfogadják a munkáltatók, mint hiányzás jogos okát.

Álmosság, fáradtság

Nem nehéz rájönni arra, hogy a fáradtság, álmosság a legjellemzőbb tünete a túlzott stressznek. Ekkor úgy érezzük, egész nap legszívesebben lefeküdnénk pár percre, annak ellenére, hogy éjszaka már eleget aludtunk. Ilyenkor nem használ sem a kávé, sem pedig az energiaitalok, ezért nehéz is túlélni egy-egy napot. 

Hőemelkedés

A hőemelkedés hátterében számok ok állhat, mégis legtöbbször valamilyen fertőzés, gyulladás tünete. Viszont ha a magasabb testhő egyedül jelentkezik, akkor nem árt pszichés okokat keresni a háttérben, ugyanis könnyen lehet, hogy a stresszesebb időszak váltotta ki a hőemelkedést, és addig nem is megy le, amíg nem érzi úgy a szervezetünk, nem kell védekeznie.

Mellkasi szorítás

Szintén komoly betegséget jelezhet, mégsem kell egyből a legrosszabbra gondolni, ha kis mértékű mellkasi szorítás érzünk. Természetesen, ha kizártuk a szívinfarktus, angina, tüdőgyulladás, stb. esélyét, akkor gyanakodhatunk arra, hogy életmódunk a felelős ezért a tünetért. Sokszor ijesztő mértéket is ölthet, akár egy pánikbetegségnél, viszont amint elmúlik a stresszhelyzet, szép lassan a mellkasunk is megnyugszik.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»