A húsimádó ínyencek nem hagyhatják ki ezt a spenótos csirkés különlegességet. A spenót üde fűszeres ízt ad a fasírtoknak.
Hozzávalók:
– 50 dkg kicsontozott csirkehús
– 30 dkg spenót, megfőzve, apróra vágva
– 2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva
– 2 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
– fél közepes vöröshagyma, apróra vágva
– 2 tojás, felverve
– 2 ek. zsemlemorzsa
– 2 ek. reszelt parmezán
– só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat. Formáljunk belőle golflabda méretű golyókat.
2. Fújjuk be olajjal a labdákat és süssük 25-30 percig, míg aranybarna nem lesz.