Életmód / Táplálkozás

A sárgadinnye 8 élettani hatása

A zöldségeseknél már javában lehet kapni a mézédes, lédús és nem utolsó sorban nagyon egészséges sárgadinnyét. Lássuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani – persze azon az indokon túl, hogy mert nagyon finom!

Ásványi anyagok

A sárgadinnyében magas arányban található a cink, a foszfor, a kalcium, a kálium, a króm, a magnézium, a mangán, a nátrium, a réz és a vas, valamint különböző gyümölcssavak is.
Rendszeres fogyasztásával biztosítjuk a szervezet egész napi ellátását ásványi anyagokból.

Vitaminok

Vitaminok közül a sárgadinnye nagy mennyiségben tartalmazza azokat a vitaminokat, amelyekre szervezetünknek minden nap szüksége van.
Ilyen az A-, a B1-, B2- és a C-vitamin. Ezeknek köszönheti a dinnye az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai nagy részét.

Rosttartalom

A sárgadinnye rosttartalma kifejezetten maga, ezért kiváló segítség lehet az emésztés, különösen a bél egészségének megőrzésére.
Rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert.

Bélgyulladás

Az emésztőrendszer rendbetételén belül olyan problémákra is hatékony lehet, mint például a vékony-vagy a vastagbélben kialakuló gyulladások.
Mindezt anélkül teszi, hogy különösen megterhelné a bélrendszert, vagyis nem csak tisztít és gyógyít, de mindezt kíméletesen is teszi!

Immunrendszer

A sárgadinnye kiváló immunrendszert erősítő hatással is rendelkezik.
Segít a méregtelenítésben, így szervezetünk erősebbé és ellenállóbbá válik az esetleges fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Betegség utáni lábadozáshoz például tökéletes választás!

Olvastad már?  Lehet, hogy vitaminhiány miatt nem alszol jól - Nézd, mikre figyelj oda!

Hidratálás

A sárgadinnye nagy százalékban tartalma vizet, így ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor azzal biztosítjuk a szervezet folyadékszükségletét is.
Az ilyen belső hidratálással egész testünknek jót teszünk, ráadásul látványos eredményt érünk el arcbőrünk feszességében is.

Kiütések az arcon

Ha arcunk bőrén apróbb kiütéseket tapasztalunk, amely akár a meleg számlájára is írható, akkor szintén jó szolgálatot tehet egy kis sárgadinnye.
Mindegy, hogy belsőleg vagy külsőleg alkalmazzuk, a kiütések eltűnnek, arcunk bőre fiatal és üde lesz. 

Fogyókúra

A sárgadinnye ideális segítségünk lehet a nyári fogyókúrában is. Rostjaival élénkíti az emésztést, vitaminjainak és ásványi anyaginak köszönhetően pedig megoldja a szervezet egészséges táplálását.
A benne lévő folyadék pedig teltség érzést okoz, így ritkábban érezzük magunkat éhesnek, helyette inkább aktívnak és energikusnak érezzük magunkat!