Melyik évszaktípus színei állnak jól neked? Innen tudhatod!

Melyik évszaktípus színei állnak jól neked? Innen tudhatod!

Címlap / Stílus / Divat / Melyik évszaktípus színei állnak jól neked? Innen tudhatod!

Nem tudod eldönteni, hogy mi is áll igazán jól, így sokszor nem érzed komfortosan magad a ruháidban? Van egy jó módszer: derítsd ki, hogy természetes színeid szerint melyik évszaktípusba tartozol, és válogasd össze ez alapján a ruhatáradat. Így nemcsak divatos lehetsz, de sugárzik majd rólad, hogy összhangban vagy önmagaddal és a világgal.

Milyen színtípusok léteznek?

Az utóbbi években nagy divat lett a színtanácsadás, amely segít abban, hogy azokat a ruhákat válasszuk, amelyek a legjobban illenek természetes színeinkhez.

Az évszakelmélet – amely egy svájci festő és művészpedagógus, Johannes Itten nevéhez köthető – a négy évszak szerinti típusokba sorolja az embereket haj-, szem- és bőrszínűk alapján.

Elmélete szerint növendékei azokat a színeket használták előszeretettel munkáikban, amelyek rájuk is jellemzőek, innen vezette le a négy típust. Lássuk, hogy melyek ezek és melyik színek illenek leginkább az egyes típusok ruhatárába.

Tél

A tél típus az igazi Hófehérke, akire az ellentétek jellemzőek, kontrasztos színek, mint például a sötét haj és a világos bőr.

Hajszínük általában barna, fekete, esetleg nagyon világos, hamvas szőke, szemszínük feltűnő, nagyon világos vagy épp nagyon sötét, bőrük pedig világos, hideg, szinte kékes hatást kelt, de a porcelánfehér és a kissé olivás barna árnyalat is ide tartozik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Mivel a tél típus alapszínei eleve nagyon kontrasztosak, így azok az élénk színek, amelyek a többi színtípusnak nem állnak jól, rajtuk egészen biztosan nagyon jól mutatnak. A tél típus bátran viselhet fehéret és feketét, királykéket, pinket, fuksziát vagy a citromsárgát. Ha tél típus vagy, nyugodtan válassz vibrálóan élénk színeket, nagyon sötét vagy kifejezetten jeges hatást keltő árnyalatokat is.

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást