Divat / Stílus

Melyik évszaktípus színei állnak jól neked? Innen tudhatod!

Melyik évszaktípus színei állnak jól neked? Innen tudhatod!

Nem tudod eldönteni, hogy mi is áll igazán jól, így sokszor nem érzed komfortosan magad a ruháidban? Van egy jó módszer: derítsd ki, hogy természetes színeid szerint melyik évszaktípusba tartozol, és válogasd össze ez alapján a ruhatáradat. Így nemcsak divatos lehetsz, de sugárzik majd rólad, hogy összhangban vagy önmagaddal és a világgal.

Milyen színtípusok léteznek?

Az utóbbi években nagy divat lett a színtanácsadás, amely segít abban, hogy azokat a ruhákat válasszuk, amelyek a legjobban illenek természetes színeinkhez.

Az évszakelmélet – amely egy svájci festő és művészpedagógus, Johannes Itten nevéhez köthető – a négy évszak szerinti típusokba sorolja az embereket haj-, szem- és bőrszínűk alapján.

Elmélete szerint növendékei azokat a színeket használták előszeretettel munkáikban, amelyek rájuk is jellemzőek, innen vezette le a négy típust. Lássuk, hogy melyek ezek és melyik színek illenek leginkább az egyes típusok ruhatárába.

Tél

A tél típus az igazi Hófehérke, akire az ellentétek jellemzőek, kontrasztos színek, mint például a sötét haj és a világos bőr. Hajszínük általában barna, fekete, esetleg nagyon világos, hamvas szőke, szemszínük feltűnő, nagyon világos vagy épp nagyon sötét, bőrük pedig világos, hideg, szinte kékes hatást kelt, de a porcelánfehér és a kissé olivás barna árnyalat is ide tartozik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Mivel a tél típus alapszínei eleve nagyon kontrasztosak, így azok az élénk színek, amelyek a többi színtípusnak nem állnak jól, rajtuk egészen biztosan nagyon jól mutatnak. A tél típus bátran viselhet fehéret és feketét, királykéket, pinket, fuksziát vagy a citromsárgát. Ha tél típus vagy, nyugodtan válassz vibrálóan élénk színeket, nagyon sötét vagy kifejezetten jeges hatást keltő árnyalatokat is.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást