Hús nélkül is lehet csoda finom ételeket készíteni. Egy mennyei pesztó, néhány grillezett padlizsán szelet, és tökéletes tésztás ételt készíthetünk.
A rukkola íze rendkívül intenzív, nem kell sok belőle. Mutatós, cakkos széle miatt dekorációként is kitűnő.
Számos vitamin és ásványi anyag található benne. Magas az A-, C-, és K-vitamin, valamint a folsav-, bétakarotin-, kalcium-, vas- és jódtartalma. Remekül szabályozza a koleszterin- és vércukorszintet.
Hozzávalók 3 személyre:
- 30 dkg durum szarvacska tészta
- só
- 5 dkg rukkola saláta
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg dióbél
- ½ dl extra szűz olívaolaj
- 2 kis padlizsán
- olaj
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A rukkolát, a megtisztított, és gerezdekre vágott fokhagymát, a dióbelet, a petrezselyemzöldet és az olívaolajat aprítógépbe tesszük. 1-2 perc, és el is készül a finom, rukkolás pesztó.
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk. Hosszában 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Grill serpenyőben kevés olajon a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlővel borított tányérra szedjük a grillezett padlizsánokat.
A leszűrt tésztát összekeverjük a rukkolás pesztóval. Tányérra szedjük a pesztós tésztát. A grillezett padlizsánszeleteket ízlésesen a tésztára fektetjük. Néhány rukkola levélkével még díszíthetjük a tányért.
Az ételt, ha lehet, frissen tálaljuk.