Hobbi / Otthon

Romantikus Valentin-napi dekorációk, amiket gyorsan elkészíthetsz

Romantikus Valentin-napi dekorációk, amiket gyorsan elkészíthetsz

A Valentin-napot lehet szeretni vagy utálni, de az tény, hogy ha párkapcsolatban élsz, kár lenne kihagyni az alkalmat arra, hogy egy kicsit romantikázzatok – miért ne tennétek még különlegesebbé egy napot az életben? Ha nem is mentek drága étterembe, vagy vesztek egymásnak haszontalan ajándékokat, egy csipet figyelmességgel mosolyt csalhatsz a párod arcára. Az alábbi díszeket pillanatok alatt elkészítheted, mégis egyértelmű jelei lesznek annak, hogy ha otthon is maradtok, ma még jobban kifejezitek majd az érzéseiteket.

3D szívek

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető, de mutatós dekoráció. Kartonpapírra ragassz mintás csomagolóanyagot, ami illeszkedik a Valentin-nap témájához. Ez után hajtsd félbe a papírt, a hajtás mellett rajzolj egy fél szívet és vágd ki.
A félbehajtott szíveket nyitogasd ki, és a hajtás mentén ragaszd össze őket kettesével, majd egy szalagra fűzve lógasd fel őket a hálószobában, vagy az ajtókeretre – alattuk csókolózni éppúgy ér, mint a fagyöngy esetében.
Tipp: kihagyhatod a karton papírt és egyszerű színes papírokból is elkészítheted a szíveket.

Felfűzött felirat

Válassz egy néhány betűs szlogent, lehet idézet, vagy csak a kettőtök neve, és betűnként rajzold fel színes kartonkorongokra, majd ezeket felfűzve lógasd fel egymás mellé a betűket a megfelelő sorrendben.
A felirat kerülhet a kandalló elé, az ablakpárkányra, vagy a romantikus vacsorához megterített asztal oldalára is.

Szerelmes szavak

Fogj egy képkeretet, és ragaszd tele egy régi könyv lapjaival. Az ezeken szereplő betűk adják a hátteret a szerelmes üzenetednek.
Ez után vastag tussal írd fel a személyes üzenetedet vagy idézetedet a papírra, sokkal nagyobb betűkkel, mint amekkorák a könyv lapjain szerepelnek, és tedd rá a keretre az üveget.

Virágszirmok és gyertyák

Egy végtelenül egyszerű, mégis nagyon látványos dísz, ami magába foglalja a Valentin-nap legfontosabb szimbólumait és egy csipet luxus érzést is kelt. Fogj néhány nagy, üveg gyertyatartót vagy vázát, és töltsd fel őket virágszirmokkal, majd a közepükre állíts nagy méretű gyertyákat.
A szirmok ne érjenek tovább a gyertyák magasságának felénél. A dekoráció a vacsoraasztalon is jól mutat, de a gyertyalángok a fürdőszobában, a kád szélén is romantikus hangulatot keltenek.

Fellógatott képek

Válaszd ki a kedvenc közös fotóitokat, és piros selyemszalagra fűzve lógasd fel őket a szobában vagy a folyosón, hogy a párodnak el kelljen haladnia mellettük, mikor hazaér.
A szalagra érdemes egy masnit is kötni, hogy még mutatósabb legyen, a lebegő képek hátuljára pedig egy-egy idézetet is írhatsz.

Útjelző a gyönyörhöz

Ez egy igazán pajkos meglepetés. Feszíts ki egy szalagot a bejárati ajtótól a hálószobáig, rajta különböző kis meglepetésekkel. Ezek lehetnek egy-egy falatnyi csoki, egy szerelmes idézet vagy egy huncut kis üzenet, vagy bármi olyasmi, ami kettőtök számára jelentéssel bír.
A lényeg, hogy a párodnak követnie kelljen az útjelzőt, aminek a végén vár rá az igazán nagy meglepetés, mégpedig te, személyesen.

Színes vázák

A “LOVE” vázákat többféleképpen is elkészítheted. 
1. Ha van otthon néhány kisebb vázád, négyet fess le sötétebb és világosabb rózsaszín festékkel, majd váltakozva állítsd őket egymás mellé. Az ellenkező színű festékkel az elsőre az L, a másodikra az O, a harmadikra a V, a negyedikre pedig az E betűt fesd, majd tegyél a vázákba virágokat is. Nem baj, ha nem egyforma a formájuk, annál jobban mutatnak majd.

2. Válassz négy egyforma, egyszínű vázát. Egy színes papírral bevont kartonpapírból vágd ki a LOVE betűit, majd ragaszd a betűket a vázákra. Ne felejts a végén virágokat szúrni a szerelem vázáiba!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást