7 praktikus otthoni intézkedés, mielőtt jön a baba

7 praktikus otthoni intézkedés, mielőtt jön a baba

Címlap / Életmód / Család / 7 praktikus otthoni intézkedés, mielőtt jön a baba

A gyermekáldásra való felkészülés egyik legkellemesebb fázisa az önfeledt babaruha-vásárlás, valamint az apróság szobájának berendezése. Ezeken kívül azonban több olyan gyakorlati teendő is akad, amiről nem érdemes megfeledkezned!

Töltsd fel a kamrát, hűtőszekrényt és a fagyasztót!

A kismamákban reflexszerűen feléled a fészekrakó ösztön a csemete érkezése előtt.

A legtöbben még nagy pocakkal is örömüket lelik a kisebb-nagyobb háztartási teendőkben, például a takarításban és a sütögetésben.

Ezt az energiát érdemes a kamra és a fagyasztó feltöltésére fordítanod, tehát előre beszerezni és elkészíteni az ételeket. Elképesztően nagy segítség lesz majd, hogy csak meg kell mikrózni őket!

Tedd bababiztossá a lakást!

Nem is gondolnád, milyen hamar válik kis felfedező a magatehetetlen csöppségből.

Éppen ezért nem lehet elég korán beszerezni a konnektorba szánt védődugókat, a bútorokra tehető élvédőket, a lépcsőkhöz szerelhető korlátokat, valamint a kábelkötőket.

A leendő apuka bizonyára örömmel segít a szerelési műveletekben!

Vedd meg a gyermekülést!

A gyermekülés használata nemcsak biztonságosabbá teszi az autókázást, hanem egyenesen kötelező is.

Érdemes újat, vagy legalábbis kifogástalan állapotban lévőt beszerezned, mert ez az a helyzet, amikor minőség nagyon nem mindegy!

Vásárláskor ellenőrizd, hogy az övek, a hevederek és varrások megfelelőek-e, beszerelésnél pedig kövesd a gyártó utasításait!

Készítsd fel a kedvenceket!

A háziállatok számára biztosan érdekes lesz az új jövevény érkezése, s egy idő után kölcsönössé válik majd a kíváncsiság.

Sok feszültségtől megkímélheted magad, ha a kutyád, a cicád vagy egyéb kedvenced már a baba születése előtt megismerteted az új szabályokkal.

Tehát ha például nem szeretnéd, hogy a kiságy körül kószáljanak, tiltsd meg nekik már az összeszerelés pillanatában!

Válassz gyermekorvost!

A megfelelő gyermekorvos kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen nem mindegy, kit kell felhívnod az éjszaka közepén, ha a csemetéd aggodalomra ad okot.

Segítheti a döntést, ha legalább két dokival találkozol személyesen a döntés előtt, illetve megkérdezed a kisgyermekes ismerőseidet, kivel kapcsolatban vannak pozitív tapasztalataik.

Térképezd fel a bölcsődéket!

Amennyiben már tudod, hogy mikor szeretnéd folytatni a munkát, megkönnyítheted a későbbi visszailleszkedésed, ha jó előre föltérképezed a bölcsődei lehetőségeket.

A patinás intézményekben előfordulhat, hogy várólistára kell iratkoznod, ami akár egy-két éves is lehet. Nem korai tehát elkezdeni az információgyűjtést!

Szállj be az ételcserébe!

Ha vannak körülötted olyanok, akiknek a főztjét szívesen eszed, és ők is a tiédet – legyen szó a leendő nagyszülőkről, barátokról vagy szomszédokról –, ne habozz megszervezni egy kajaklubot! A lényeg, hogy mindennap csak az egyik tag főz, de annyit, hogy a többieknek is jusson.

Így elérheted, hogy hetente csak 2-3 alkalommal kelljen a tűzhely mögé állnod, mégis folyton friss ételt ehess. A személyes eszmecserén kívül hasznos lehet, ha kismamáknak szánt fórumokat és blogokat is felkeresel.

A monitor mögött ülve ugyanis olyan információkat is megosztanak az emberek, amit szemtől szemben nem biztos, hogy szívesen tennének – gondolunk itt a kismama-lét testi-lelki velejáróira, melyeket könnyebben vészelsz át, ha tudod, hogy természetesek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást