Otthon / Szórakozás

A pozitív háttérképek hogyan hatnak rád?

A pozitív háttérképek hogyan hatnak rád?

Az, hogy egy falra felfüggesztett kép nem csak a hangulatodra, az esztétikai érzékedre hat, hanem az élted folyására is, mára elfogadott lett sokak számára. Ez az életszemlélet annak idején a feng shui divatján keresztül szivárgott be életünkbe. Azt viszont illik tudni, hogy a feng shui-ra nagyban hatott a taoista hagyományrendszer – bár a feng-shui sokkal régebbről ered, már a Hungsan kultúrában voltak a világegyetem és az ember kapcsolatára irányuló alkalmazásai.

Mint egy festmény a falon

Ha a képek otthonunkban valamennyire meghatározzák mindennapjainkat, akkor ez igaz lehet a monitor háttérképeire és a mobiltelefonok háttérképeire is, hiszen szerves részei életünknek.
A monitor gyakorlatilag úgy működik, mint egy festmény a falon: megjelenít. Így van ez a mobilokkal is.

Mobil és tablet

Érdemes a mobilunk, tabletünk hátterét olyan képre cserélni, ami vágyainkat tükrözi. Tehát, ha netes párkeresésre adjuk fejünket, a megadott fiók háttérképét cseréljük le az új pár bevonzására alkalmas háttérképre.
Ha már van párunk, akkor kapcsolatunk stabilitásához szükséges háttérkép a megfelelő. Amennyiben több bevételre vágyunk, akkor olyanra, ami sikert, pénzt hoz a házhoz. Az sem mindegy, hogy a ház vagy szoba melyik részén van a monitor – hiszen a feng shui rendszerében úgy működik, mint egy kép a falon.

Alapvető feng shui szimbólumok

A kacsapár a már meglévő kapcsolat megszilárdítását jelenti. Ha lovas háttérképet rakunk fel, azt jelenti, hogy új társra vágyunk. A lovas képnél viszont fontos, hogy milyen lovat rakunk fel. Ne legyen csikó, mert elképzelhető, hogy a bevonzott személy fiatalabb lesz nálunk.
Ha pénzre vágyunk, a vízesést ábrázoló háttérkép a megfelelő. Ám itt is figyelni kell, hogy olyan képet válasszunk, amelyen a vízesés alatt tó van, azaz nem folyik tovább a víz – nem folyik el a gazdagság. A vitorlás is alkalmas ez utóbbira, ám figyeljünk arra, hogy annak orra ne a kijárat vagy ablak felé mutasson.

Esztétikai élmény

Sokak nem hisznek a feng shuiban, mégis ösztönösen olyan háttérképet választanak, ami jó irányba befolyásolja őket, gondolataikat. Ugyanis az esztétika az egyetlen azonnali, mellékhatás nélküli gyógyír, ami lelkünket érzékszerveink által ,,gyógyítja”.
A színek, a formák, a kép lendülete az, ami gyógyít. Emiatt olyan háttérképet válasszunk, amibe elsőre beleszeretünk. Ne legyünk lusták lecserélni egy olyan háttérképet, aminek látványa már csak közönyt ébreszt bennünk, mert kellenek az apró örömök az életben…

A vonzás törvénye

Ennél az ideológiánál is használnak képeket, fotókat, csak kicsit másképp – azt kell kihelyezni egy folyamatosan látható, központi helyre, amire vágyunk. Ezáltal nem veszítjük el szemünk elől a célt, több lesz a kitartásunk, és nagyobb valószínűséggel lesz a megálmodott dolog a birtokunkban.
Mivel a számítógép szinte mindig be van kapcsolva és telefonunkat is számtalanszor vesszük elő naponta, észrevétlenül tekintünk rá vágyaink képére. Munkahelyi háttérképünkön is érdemes változtatni.

Színek a háttérképben

A színek hatással vannak fizikai, érzelmi és lelki jólétünkre. Ezt használja a színterápia is, ahogy a feng shui is. Érdemes megfigyelni, hogy milyen színhez vonzódunk adott életszakaszban, mert valószínűleg az ehhez a színhez kapcsolódó dolgokból van hiányunk. 
A magabiztosság, szenvedély színe a piros, rózsaszín, narancs és lila.
A családalapítás, termékenység színei a barnásszürke, arany, napsárga, terrakotta. A siker színei a fehér, szürke és pasztell árnyalatok.
A megérzések, spiritualitás színei a sötétkék, sötétzöld, sötétlila.
A személyes fejlődés színei a kék és zöld.
Életünk minden szegletébe beférkőzik a megtervezett esztétika, és teljesen mindegy, hogy milyen mélységben hiszünk az ideológiákban, ősi spiritualitásban, tény, hogy hétköznapjainkban az élet minőségét sokkal meg tudják növelni a képek, színek. Érdemes odafigyelni rájuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást