Pokoli menyegző? Az 5 leggyakoribb esküvői baki

Pokoli menyegző? Az 5 leggyakoribb esküvői baki

Címlap / Szerelem / Esküvő / Pokoli menyegző? Az 5 leggyakoribb esküvői baki

Füstös szemek, élénk pír és bogyós gyümölcsre emlékeztető ajkak… A menyasszonyi sminktrend tulajdonképpen egy örökkévalóság óta ugyanolyan. Ráadásul a mátkák képesek ugyanazokba a hibákba esni, amikor a legszebbek szeretnének lenni. Ezeket gyűjtöttük most össze, hogy még időben tudj belőlük okulni.

Elmarad a próbasmink

Eszedbe jutott, hogy a nagy napon lásd meg először a ruhádat, akkor találkozz először a fotóssal, esetleg akkor pillantsd meg először a vőlegényt?

Nem valószínű, hacsak nem pont benned tisztelhetjük a hipszterek királynőjét. A próbasmink fontos – akár magadnak készíted el, akár profira bízod.

A lényeg, hogy ugyanazok a kezek dolgozzanak ugyanazokkal a termékekkel, így természetes és mesterséges fényviszonyok között is lásd, miként festesz.

A tartósság lemérése sem utolsó szempont. Elég kellemetlen lenne ugyanis, ha a lagzi első órájában összecsomósodna a szemfestéked, vagy patakokban folyna rólad az alapozó.

Ne sajnáld az időt, az energiát és a pénzt arra, hogy biztosra menj! Ráadásul így nyersz plusz egy napot, amikor tündökölhetsz. Hát milyen óriási dolog elmenni bevásárolni menyasszonyi sminkben…?

Másnak akarsz látszani

Az esküvő nem a kísérletezgetés helye.

Lehet, hogy mindig is szeretted volna kipróbálni az extra vastagra húzott szemöldököt, a félméteres műszempillát vagy éppen a lángvörös rúzst – de mindezt inkább tedd máskor.

A nagy napon saját magad leggyönyörűbb formáját kell hoznod, így hát teljesen mindegy, hogy egy hírességnek vagy a barátnődnek mi állt jól, amikor ara volt.

Senkinek nem hiányzik, hogy egy idegent lásson helyetted az oltár előtt – a vőlegénynek meg aztán pláne.

Legyen olyan a sminked, hogy a fotókat utólag végiglapozva elismerően bólints: igen, ez te vagy, ráadásul milyen jól nézel ki!

Kihagyod a tested többi részét

Alapozóhasználatod első éveiben megtanulhattad, hogy a kencéből mindenképpen érdemes a nyakra is felvinni.

Ha azonban olyan esküvői ruhát választottál, ami a válladat, a hátadat vagy a dekoltázsodat is szabadon hagyja, mindenképpen gondolj az egységes összhatásra!

A profi sminkes ezeket a területeket is le szokta alapozni, tehát ha magadat sminkeled a ceremóniára, akkor te se legyél rest rajtuk végigfutni!

Amennyiben az alapozód színe teljesen megegyezik a bőrtónusoddal, tehát optikailag nincs törés a nyakad alsó részénél, érdemes visszafogottan csillogó testápolóval vagy aranyló hintőporral gondoskodni a kivillanó bőrfelület szépségéről.

Nem elég vízálló

Az esküvőd napján rengeteg puszit fogsz adni és kapni, ráadásul ha minden jól megy, még egy órákig tartó őrült táncolás is beficcen.

Éppen ezért muszáj, hogy a sminkedhez felhasznált összes kozmetikum vízálló legyen – a primertől kezdve a szemhéjfestékig tényleg minden.

A szalon sminkeknél már szerencsére nem okoz gondot a fokozott igénybevétel; különösen, ha légpisztolyos airbrush technológiával vitték fel.

Amennyiben viszont a saját kezedben bízol ez ügyben, tényleg szerezd be a lehető legjobb vízálló termékeket, és az imént leírtak alapján próbáld is ki őket jó előre!

Egyensmink a koszorúslányokkal

Az egyensminknek még az ötlete is sületlenség, hiszen elképesztően ritka, hogy két embernek tökéletesen álljanak ugyanazok a színek és vonalak, illetve az is, hogy egyazon termék ugyanolyan tartóssággal ugyanolyan hatást keltsen rajtuk.

A színeket nyugodtan egyeztesd a csajokkal, de ennél mélyebb részletekbe semmiképpen sem kell bocsátkoznotok.

Azt pedig felejtsd el, hogy te is beállsz közéjük a sorba sminkügyileg – ennek a napnak rólad kell szólnia, tehát legyél egyedi és különleges!

Egy gimis sulidiszkóban talán még oké, hogy mindannyian akvamarinra mázoljátok a szemhéjatokat, az esküvőd azonban ennél egy árnyalatnyival elegánsabb és letisztultabb.

Ha még a nagy nap előtt állsz, tudod, milyen sminket szeretnél? Ha pedig már megvolt, tetszett az eredmény?

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!