Pirított burgonya citrommal és rozmaringgal

Pirított burgonya citrommal és rozmaringgal

Címlap / Életmód / Receptek / Pirított burgonya citrommal és rozmaringgal

A pirított burgonyát tartsuk melegen a sütőben, csöpögtessünk rá citromlevet tálalás előtt.

Hozzávalók:

– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál vaj
– 200 g újburgonya, hosszában félbevágva
– 2 szál friss rozmaring
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 citrom leve
– tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. Melegítsünk fel olajat és vajat egy mély serpenyőben. Adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk 5 percig.
2. Adjuk hozzá a rozmaringot és fokhagymát. Süssük ezekkel a fűszerekkel közepes-magas hőmérsékleten, amíg meg nem puhul. ha kell fedjük le és öntsünk hozzá kevés vizet.
3. A végén csöpögtessünk rá citromlevet és fűszerezzük a tengeri sóval és fekete borssal.
 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!