Pikáns sorsa lett a karfiolnak

Pikáns sorsa lett a karfiolnak

Címlap / Életmód / Receptek / Pikáns sorsa lett a karfiolnak

Belépvén a legmelegebb évszakba, egyre több zöldséget és gyümölcsöt ehetünk. Éljünk a lehetőséggel, fogyasszunk bőven belőlük! Karfiolt mostanában megint igen olcsón vehetünk. A morzsás karfiol kitűnő egytálétel lehet, de egy finom hús szelet mellett kiváló köretként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

1,2 kg karfiol 3 dkg margarin 10 dkg zsemlemorzsa só tejföl 

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

Közben a felmelegített margarinon a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk.

A leszűrt karfiolt óvatosan a pirított morzsába forgatjuk.

Tálaláskor gazdagíthatjuk tejföllel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást