Parmezánnal töltött csirkemell

Parmezánnal töltött csirkemell

Címlap / Életmód / Receptek / Parmezánnal töltött csirkemell

Egy könnyű, gyümölcsös, finom húsétel a forró nyári napokra.

Hozzávalók

– 3 pohár friss eper (félbe vagy négybe vágva)
– 2 evőkanál fehér balzsamecet vagy fehér ecet
– ¼ pohár eperlekvár
– tengeri só vagy só és fekete bors
– 6 fél kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
– 85 g parmezán vagy cheddar sajt
– 6 nagy darab friss bazsalikomlevél
– 1 evőkanál olíva olaj
– 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

– A sütőt melegítsd elő 200 Celsius fokra. Egy sütőedényben (jénai) keverd össze az epreket, az ecetet és a lekvárt. Szórd meg sóval és borssal, majd tedd félre.
– A fél csirkemelleket vágd be vízszintesen. Darabold fel a parmezánt, minden egyes sajt darabka köré csavarj egy bazsalikomlevelet, és töltsd meg vele a csirkemelleket. Fogvájóval tűzdelt meg a csirkemelleket, hogy a töltelék ne essen ki. Sózd, borsozd.
– A fokhagymákat dobd forró olajba, 30 másodperc után vedd ki őket, majd süsd a csirkemellet körülbelül 5 percig. Ezután helyezd a csirkemelleket az eperlekváros keverékre, majd tedd a sütőbe. Süsd körülbelül 20 percig, vagy amíg a csirkemell már nem rózsaszín és az eperszemek megpuhultak, a keverék pedig besűrűsödött. A csirkemelleket tálald eperrel és szórd meg bazsalikomlevellél.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!