6 ötletes bosszantás

6 ötletes bosszantás

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 ötletes bosszantás

Kipróbálására nem buzdítok senkit, viszont úgy vélem, ha fejben végig játsszuk a dolgot, az jó irányba, a humor irányába viszi el gondolatainkat. A cikk megírásában sokat segített az, hogy három nagyon eleven gyerekem van, rengeteg ötlettel.

Kedvenc filmem az Amelie csodálatos élete. Aki látta, tudja, hogy óvatos, bájos francia humora egyszerűen lenyűgöző. A filmben több esetben feltűnik a humoros, nemes bosszú, mint Amelie frusztráltságát megjelenítő, és feszültség levezető eszköz. Gondolkodóba estem, hogy milyen módozatai léteznek ennek a tevékenységnek. 

Számítógépes játékfüggő vs. méz

Kamasz fiaink, munkától megfáradt párunk hajlamos lehet arra, hogy számítógépes játékkal üsse el az otthon töltött időt ahelyett, hogy segítene a háztartásban, vagy minőségi időt töltene velünk, a családdal. Ma mézet reggeliztem, és megvilágosodtam.

Milyen nemes bosszú lenne az, ha számítógépes játékfüggő pasid klaviatúrájába, este, teljesen véletlenül beleborulna egy tálka méz… az éjszaka tuti a tiéd… már, ha nincs pótbillentyűzet, és ezek után képes rád koncentrálni…

Ötletes kis öcsi vs. terhességi teszt

Életem egy szakaszában nagylányom libidójának következményin aggódott a család. A három, éktelenül eleven gyerek mellé a közeljövőben nem kívántunk újabb kisbabát, nem kívántam a falu legfiatalabb nagyija lenni. Az aggódás gondolkodóba ejtette kiskamasz fiamat. Nagylányom az éjjeliszekrényén felejtette a negatív terhességi tesztet.

Fiamból pedig kibújt a kis gonosz. Piros tűfilccel behúzta a második, terhességet jelentő csíkot, majd visszatette az éjjeliszekrényre a tesztet úgy, hogy az biztosan látható legyen. Ezt a módszert ajánlom mindenkinek, zseniális arckifejezéseket képes előhozni.

Mikulás után, szabadon

Szeretek idegesítő anya lenni, leginkább Mikulás környékén. Volt idő, amikor a Mikulás csomagba fogkefét és fogkrémet raktam, hisz mindenkitől fogrohasztó mennyiségű édességet kaptak a gyerekek. Az esti iskolában vizsgaidőszak volt, mindig mindenhová rohantam. Egész úton az iskola felé rossz volt a komfort érzetem, dolgozat közben pedig éreztem, hogy valami nem stimmel a cipőmmel. Alig vártam, hogy ki tudjak menni a mosdóba, megnézni, hogy mi a probléma.

Miközben osztálytársaim a dolgozat kérdéseit vesézték körülöttem, én lecibáltam a cipőmet. Elképedve láttam, hogy egy szelet párizsin csúszkáltam eddig, melynek cafatjai masszívan beleragadtak a zoknimba. A hatás nem maradt el, osztálytársaim nagyot mulattak, én pedig onnantól kezdve csokit raktam a Mikulás csomagba.

Új pasi vs. muffin

Elvált lévén mindig aggódtam azon, hogy egy esetleges új pasi megjelenése féltékenységet szül gyerekeim lelkében. Középső lányom abban az időben tanult meg muffint sütni, így muffinnal várta a vendéget, a barátomat. Új barátom észrevette, hogy vannak sütik, melynek alján, a papíron, egy X van. Megkérdezte lányomat, hogy ez az ízesítés megkülönböztetésére szolgál-e.

A válasz egyszerű és meggyőző volt: abban van a hashajtó. Sose tudtuk meg, hogy valóban rakott-e bele a szerből, de jót mulattunk az ötletességen és annak megvalósításán, mivel kiskamasz lévén még annak is utána nézett, hogy olyan hashajtó van otthon, ami tejcukorból van, így édes.

Hosszú szőke haj vs. okos ovis

A válás után, mániámmá vált, hogy külsőm a világ elvárása számára megfeleljen. Hajamat derékig érőre növesztettem, szőkítettem. Eme érzékeny pontom, nagylányom figyelmének középpontjába került. Takarítás közben a gyerekeket mindig felküldtem a galériára játszani – én úgy neveztem ezt a helyet, hogy sitt, mert szélén farácsok voltak. Porszívózás közben egy tincs szőke haj billent az orromra… majd onnan tovább, a földre. Eldobtam a porszívót, hisztériásan sikongatva markolgattam a hajam újabb kihulló tincsek után kutatva.

Nevetést hallva felnéztem, és láttam egy ovist a rácsokon félig kilógva a fejem fölé, kezében egy olló és egy megkopasztott Barbie-baba. Nem volt őszinte a mosolyom pár percig, míg felfogtam, hogy átvert egy ovis.

Rossz beidegzés vs. vasaló

Vannak tárgyak, melyekhez kötünk bizonyos dolgokat. A vasalóhoz azt, hogy meleg. Rögtön ez jut róla eszünkbe, nem a vasalt ing illata. Nagybátyám mesélte a következő történetet. Vendégségben voltak, a társaság kényelmesen ülve beszélgetett. A háziasszony – gondolom aznap vasalhatott – a kanapé mellé a sarokba rakta a vasalót, hűlni. Nagybátyám, hirtelen ötlettől vezérelve felkapta beszélgetés közben, és barátja felé dobta azt. Mint tudjuk, a vasalóról az jut eszünkbe, hogy meleg… nem kapta el, félre ugrott a barát… a vasaló pedig törékeny dolog.

A bosszantás, heccelés jó móka, ha nem csak másokon, hanem magadon is tudsz nevetni. Óvatosan kell vele bánni, mert nagy kárt is tud okozni, így mindig végig kell gondolni, hogy mi lehet a veszélye. Amennyiben ezt megteszed, bearanyozhatja környezeted és a te napodat is. Úgy vélem, ebben a fény nélküli időszakban nagy szükség van arra, hogy ne csak komoly dolgokon gondolkozzuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást