5 óriási hatással bíró könyv, ami megváltoztatja az életed

5 óriási hatással bíró könyv, ami megváltoztatja az életed

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 óriási hatással bíró könyv, ami megváltoztatja az életed

Amikor az életünk válságos időszakba ér, gyakran fordulunk különböző önsegítő könyvekhez. Aktívan kutatunk az interneten, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Az biztos, hogy mindenkinek más könyv, más mondat, más gondolatsor fogja felnyitni a szemét, mégis érdemes más könyvlistáját is szemügyre venni. Továbbá ajánlatos a regények között is keresgélni. Egyik másiknak olyan koncepciója lehet, ami többé-kevésbé ráhúzható az adott élethelyzetre.

Sabi Hegymegi: Lépésről lépésre a csúcsra

Sabi könyve egészen egyedülálló az önsegítő könyvek világában. A saját tapasztalatai alapján született meg ez a mű, ami még inkább testközelbe hozza, hogy a problémákkal igenis meg lehet küzdeni.

Elegendő akarattal és kitartással bármi elérhető, amire vágyunk. A könyv olvasmányos és könnyed. Akár többszöri olvasásra, mindennapos használatra is alkalmas. Ebből fakadóan pedig tökéletes választás azok számára, akiknek szükségük van az ismétlésre, a megerősítésekre.

Tudd, hogy amit most érzel, és a pillanat is csak átmeneti állapot. Az előző másodperc már a múlté. Ezért élj a MÁBAN! Jól. Boldogan. Nyugodtan. Hiszen a rossz elmúlik, és helyette jön a jó, ami pedig jó, élvezd amíg van, mert az is eltűnhet bármikor.”

Agnes Martin-Lugand: A boldog emberek olvasnak és kávéznak

A francia származású írónő regénye meghódította a világot, és magával ragadta Magyarországot is. A boldog emberek olvasnak és kávéznak egészen különleges, drámai fordulattal induló regény. A főhősnőnk egy családanya, aki egy nap alatt veszti el az egész életét, azokat az embereket, akik a világot jelentették neki.

Mit tehet egy nő, aki egyedül marad a saját megtört szívével? Diane nem várt módon a kezébe veszi az életét, és elköltözik egy idegen országba. Nem bírja már tovább azt a közeget, ahol minden a családjára emlékeztette, ezért lépni kényszerül. A talpraesettségének és az erejének köszönhetően tudott csak megbirkózni a veszteséggel. Diane erős személyisége minden nő számára jó példa lehet.

Mélyet sóhajtva vontam fel a vállam, amikor végre ott álltam a sírjuk előtt.

Elizbeth Gilbert: Big Magic

Elizabeth a Big Magic című könyvében arra biztatja az olvasókat, hogy küzdjék le a félelmeiket. Tökéletes választás, ha éppen egy nagy döntés előtt állsz, és nem tudod eldönteni, merd-e követni az álmaidat. A válasz egyébként egy hatalmas Igen!

A Big Magic megmutatja, hogyan indulj el az önmegvalósítás rögös útján, és hogyan érd el a vágyott célt. Az írónő nem szégyelli a szemünkbe mondani a valóságot, miszerint az emberek nem kitartóak, és legtöbbször nem fejezik be a dolgokat. Még akkor sem, ha ez egyébként az álmuk megvalósításához vezetne. Mi ennek az oka? Az írónő könyvéből kiderül, ahogy az is, hogyan találd meg a benned rejlő erőt.

Bármit is tegyél, igyekezz ne túl sokáig rágódni a kudarcaidon.”

Zsarnai Beáta: Fordított szék

Zsarnai Beáta írónő könyve egészen elképesztő. Az érzések, a képek, amiket láttatni akar velünk, a szavak ereje és komolysága, egyszóval minden annyira valóságos, hogy szinte kézzel fogható. Olvasás közben érzed a szenvedést, a szerelmet, de a kitartást is.

A regény megmutatja, hogyan állj ki valaki mellett, akinek egy súlyos betegség forgatja fel az életét. A történetből megtanulhatjuk, hogy bizony a boldogságnak sokszor bizony kemény ára van. De az átélt örömöket, a boldog pillanatokat többé nem veheti el tőlünk senki.

A fájdalom pedig, amit átéltünk, örökre az életünk része marad, ugyanakkor a javunkra fordíthatjuk. A főhősnő küzdelmei és kitartása példaértékűek.

És mi az, mi lesz az az apróság, ami végül mégis segít minket? Mi az, ami segít abban, hogy újra talpra álljak és azt mondjam: figyelj, az élet ettől még nem áll meg.

Osho: Bátorság

Osho stílusa azonnal felismerhető, és többek között kiemelkedő is. Egyedi módon hangsúlyozza az élet pozitív oldalát, és odamondósan veti az olvasó szemére a hibákat, amiket napi szinten elkövetünk.

Az ő könyvei aztán tényleg képesek arra, hogy felnyissák az ember szemét. Nem véletlenül ilyen közkedveltek a regényei, még sok évvel a halála után is.

Mindenki képes arra, hogy boldogtalanul éljen, a boldogsághoz azonban nagy bátorságra van szükség – az már nehéz feladat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást