Így nyerhetsz erőt az élet nehézségeihez, A Titok című könyv írónőjének tanácsaival

Így nyerhetsz erőt az élet nehézségeihez, A Titok című könyv írónőjének tanácsaival

Címlap / Életmód / Ezotéria / Így nyerhetsz erőt az élet nehézségeihez, A Titok című könyv írónőjének tanácsaival

Rhonda Byrne írónő számára a 2004-es év kíméletlen volt. Egész életében küzdött a túlélésért, és igyekezett jól venni az akadályokat, ekkor azonban a nehézségek tetőződtek: kapcsolatai tönkrementek, karrierje véget ért, megbetegedett. Ám szeptember 9-én a lánya javaslatára elolvasott egy száz éves könyvet, és egy csapásra megváltozott az élete. Megírta A Titok című művet, amelyből sikeres film is készült. Utána is írt még néhányat, ezek egyike Az Erő (Édesvíz Kiadó 2010), amelynek néhány részletét megtalálod cikkünkben.

A két pólus

„Az élet egyszerű. Csupán kétféle dolog alkotja ‒ pozitív dolgok és negatív dolgok. Életed minden területe, legyen szó egészségről, pénzről, kapcsolatokról, munkáról vagy boldogságról, számodra kedvező, vagy kedvezőtlen. 
Vagy van pénzed, vagy nincs. Vagy egészséges vagy, vagy nem. Kapcsolataid vagy boldogok, vagy nehézségekkel terheltek. A munkád vagy érdekes és sikeres, vagy kudarcélményektől hemzseg.
Vagy kicsattansz a boldogságtól, vagy az esetek nagy részében nem érzed jól magad. Jó éveid vannak, vagy rossz éveid, jó idők várnak rád vagy rosszak, jó napjaid vannak vagy rosszak.”

A szeretet

„A szeretet a legrégebbi idők óta a nagy vallások, a nagy gondolkodók, filozófusok, próféták és vezetők központi témája. Csakhogy nem sokan értjük igazán bölcs szavaikat.

Jóllehet ezek az emberek a kortársaiknak címezték tanításaikat, egyetlen igazságuk és a világnak szóló üzenetük még ma is ugyanaz: szeress, mert ha szeretsz, a világegyetem leghatalmasabb erejét használod.”

Az élet feltétele

„A természet nagy erői, mint a gravitáció vagy az elektromágnesesség, láthatatlanok, erejük azonban vitathatatlan. 
Ugyanígy, a szeretet ereje is láthatatlan számunkra, hatalma mégis sokkal nagyobb, mint bármely természeti erőé. Ennek bizonyítékait mindenfelé láthatjuk magunk körül a világban ‒ szeretet nélkül ugyanis nincs élet.”
„Ha a szeretet ereje kialudna, az egész emberi faj fogyásnak indulna.”

Választások

„Miért nem csordul túl a lelked az örömtől minden egyes nap? A válasz: mert választanod kell. Választanod kell, hogy szeretsz és a pozitív erőt táplálod ‒ vagy nem. 

És akár tudatosul benned, akár nem, életed minden egyes napján, életed minden egyes pillanatában meghozod ezt a döntést. Kivétel nélkül, minden alkalommal, amikor valami jót tapasztaltál, szerettél és a pozitív erőt tápláltad.
És minden alkalommal, amikor olyasmit tapasztaltál, ami nem jó, nem szerettél, az eredmény pedig csupa negatívum lett. A szeretet a forrása minden jó dolognak az életedben, a szeretet hiánya pedig minden negatív dologé, minden fájdalomé és szenvedésé.”

A vonzás

„A vonzás törvénye csalhatatlan: az életben mindent az alapján hoz el számodra, amit te magad adsz. Te vonzol magadhoz az anyagiakra, az egészségedre, a kapcsolataidra és a munkádra vonatkozó körülményeket. Minden esemény, amit tapasztalsz, az általad kisugárzott gondolatokon és érzéseken alapul.”
„Gondolataidhoz egyaránt hozzátartoznak azok a szavak, amiket a fejedben megfogalmazol, és amiket hangosan kimondasz. Amikor azt mondod valakinek, „milyen gyönyörű napunk van”, először a fejedben születik meg a gondolat, és csak utána öntöd szavakba. Gondolataidból lesznek a tetteid is.”

A szeretet

Ha jó életet szeretnél, törd össze a téged fogva tartó kalitka rácsait ‒ szeress, és csak arról beszélj, amit szeretsz, mert a szeretet szabaddá tesz!”
„A szeretet ereje számára nincs lehetetlen. Bárki vagy, bármilyen helyzettel kell szembenézned, a szeretet ereje képes szabaddá tenni téged.”

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!