November 30. – December 6.: Indítsd az év utolsó hónapját is szuper programokkal!

November 30. – December 6.: Indítsd az év utolsó hónapját is szuper programokkal!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / November 30. – December 6.: Indítsd az év utolsó hónapját is szuper programokkal!

Meggyújtottuk az első adventi gyertyát, és kedden átlépünk a decemberbe is – végérvényesen elkezdődik a karácsonyi láz, és a munkahelyeken is ilyenkor van a legnagyobb hajtás. Egy kis kikapcsolódás azonban ilyenkor is kell (sőt, ilyenkor különösen!), úgyhogy összegyűjtöttük a legizgalmasabbnak ígérkező programokat a jövő hétre!

HÉTFŐ – november 30.

28. Food Film Fighters – Toldi mozi

Szereted a filmeket, és nem veted meg a jó slam poetryt sem? Akkor hétfő este a Toldiban a helyed, ahol a legújabb Food Film Fighters gondoskodik a jókedvedről! A Grund Színház produkciójában slammerek adnak elő improvizációs műsort egy „titkos” filmről, melynek címéről együtt találgathatsz a többi nézővel. Az előadás szünetében pedig a filmhez kapcsolódó finomságok segíthetnek a megfejtésben!

Let’s Play Pop! – Felnőtt játszóház a múzeumban – Ludwig Múzeum

A Ludwig pop-art kiállításához kapcsolódóan számos izgalmas programon vehetsz részt. Ezúttal egy felnőtt játszóház részese lehetsz sötétedés után, amely tulajdonképpen egy interaktív pszichológiai workshop. Ezen a tárlaton megmozgathatod a lelkedet, a testedet, és a szellemedet!

KEDD – december 1.

Krétakör: A harag napja – egy balga szív dala // magyarországi bemutató – Trafó

Az előadást egy olyan ápolónő inspirálta, aki először beszélt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó állapotokról, és fekete ruhába bújva hívta utcára az ország ápolóit. Története nem jelenik meg a darabban, csupán gondolati alapot nyújt a több generációt bemutató rendezéshez, mely tulajdonképpen a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája.

Woody Allen-klasszikusok az Urániában – 1. rész: ANNIE HALL (1977)

Akár szereted Woody Allen munkásságát, akár nem, azt mindenképpen el kell ismerned, hogy az Annie Hall nem véletlenül vonult be a filmtörténet nagyjai közé. Az Urániában elindított Woody Allen retrospektív sorozat első darabjaként ez az alkotás kerül levetítésre. Ha szeretnéd nagy vásznon látni a sokat idézett jeleneteket, akkor csapj le gyorsan egy jegyre!

SZERDA – december 2.

Szabó Benedek és a Galaxisok, Hó Márton és a Jégkorszak – 5 éves szülinapi koncert – A38 Hajó

Mit szólsz ahhoz, hogy egy este alatt két szuper zenekar fellépését is megnézheted? Ha téged is csábít ez a gondolat, akkor mindenképp ott a helyed az A38 Hajón, ahol a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Hó Márton és a Jégkorszak is az első budapesti klubkoncertjét adja az őszi szezonban!

Robert Bresson: Egy szelíd asszony – Műcsarnok Filmklub

A Műcsarnok Filmklub keretein belül ezúttal Robert Bresson egyik alkotását nézheted meg, mely Dosztojevszkij azonos című kisregényének átiratából készült. A vetítés után is érdemes maradnod, hiszen egy érdekes előadást hallgathatsz meg Gelencsér Gábor filmesztétától.

CSÜTÖRTÖK – december 3.

XIX. Izraeli Filmhét – Puskin mozi

Az izraeli nagykövetség támogatásával megrendezett vetítéssorozat ezúttal mélyebb bepillantást enged az izraeli lakosság életébe. Kultúra, nemi identitás, vallás és etnikum – csak néhány motívum, mely fontos szerepet tölt be az izraeli nemzet szívében.

Groteszk – Galla, Garaczi, Radioballet, Tudósok, Zuboly – Müpa

A Tudósok nevű etno-jazz-punk együttest frontembere, drMáriás arra hívja fel figyelmet, hogy a világban tulajdonképpen minden groteszk. Ez a szemléletmód jellemzi a magát “broken etnoként” emlegető Zubolyt is, akik mellett fellép még a Radioballet zenei duója, az irodalmat pedig Garaczi László képviseli. A moderátor Galla Miklós.

PÉNTEK – december 4.

Lampion-sor készítő workshop – AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhely

Szeretnéd magad igazán ünnepi hangulatba ringatni? Akkor ezt a programot neked találták ki, hiszen a szervezők segítenek abban, hogy meleg színekben fürdő hellyé varázsold az otthonodat. Megmutatják, hogyan is kell gyorsan és egyszerűen elkészíteni egy lampionsort, melyet te is és a szeretteid is garantáltan imádni fognak.

Creative Arts Fair – Iparművész (vásár) karácsony – Iparművészeti Múzeum

Ha igazán egyedi és eredeti ajándékkal szeretnél kedveskedni a szeretteidnek, akkor mindenképpen nézz el ide! A rendszeresen megrendezett iparművészeti vásáron ugyanis a hazai kreatív alkotóművészek apraja-nagyja vonul fel munkáival, melyek mindegyike egyedi tervezésű és kivitelezésű. Vigyázat, órákig el lehet itt veszni a nézelődésben!

SZOMBAT – december 5.

Pici Piac – a legkisebbek vására – Bálna

A karácsonyi dizájner baba-mama-gyerek vásáron a magyar tervezők termékei vonulnak fel, így ha valami különleges és egyedi ajándékkal szeretnéd meglepni a csemetéd, mindenképpen látogass el ide! Sőt, akár a családban lévő összes gyereknek bevásárolhatsz itt!

Tetoválók Éjszakája 2015 – Dürlin

Ha rajongsz a tetoválásokért, esetleg még csak fontolgatod, hogy csináltatsz egyet, itt biztosan szuper inspirációkat találsz majd! Több mint 90 tetováló, köztük nemzetközileg is elismert művészek vesznek részt a rendezvényen, és ingyenes tetoválást is nyerhetsz! Ráadásul több szuper koncert (Pannonia Allstars Ska Orchestra, Kovbojok, Mary Popkids) is lesz!

VASÁRNAP – december 6.

Adventi vasárnapok a Várkert Bazárban

Idén első alkalommal rendezik meg ezt az adventi programsorozatot a Várkert Bazárban, melyet karácsonyig minden vasárnap meglátogathatsz. Bárkivel mehetsz, hiszen valamennyi korosztály számára kellemes szórakozást ígér a program: lesz kézműves foglalkozás, táncház, interaktív gyerekműsor, társulati előadás, és táncfellépés is!

Evergreen – válogatás Barbra Streisand dalaiból

Barbra Streisand legnagyobb slágerei csendülnek fel december 6-án a Budapest  Kongresszusi Központban, a Stúdió 11 és három gyönyörű hangú énekesnő, Náray Erika,  Polyák Lilla és Szulák Andrea tálalásában. Ha egy igazán különleges estére vágysz, ott a helyed!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást