Életmód / Egészség

Nincs időd/kedved edzeni? 7 mindennapi tevékenység, ami az edzést is helyettesítheti

Szuper lenne heti háromszor-négyszer edzeni, de sajnos ez nem mindig jön össze. Hideg van, elfoglalt vagy, túlórázol, a barátaiddal, családoddal vagy, és még a házimunka is vár rád otthon. Nem kell feltétlenül az edzőterembe rohannod azért, hogy fitt maradj, a lényeg csak az, hogy sokat mozogj – miért ne válthatnál ki egy-egy edzést a mindennapi tevékenységeiddel? Lássuk, hogyan!

Buli

Ha elmentek bulizni, te legyél az első, aki felpattan a bárpult mellől és táncra hívja a többieket, hiszen így nem csak számtalan boldogsághormon fog felszabadulni a testedben, de a testedet is szuperül átmozgathatod.

Ha ritkábban jártok olyan helyre, ahol táncolni is lehet, akkor semmi gond, egy hosszú zuhanyzás alatt, a szoliban vagy főzés közben is tudsz táncolni, de azt javasoljuk, hogy tekerd jó hangosra a zenét!

Takarítás

Bár a legtöbben nem annyira szeretik a takarítást, sajnos muszáj megcsinálni, nem igazán bújhatunk ki alóla.

Ha már így van, akkor legalább próbálj meg két legyet ütni vele egy csapásra, és tudd le vele az aznapi edzésedet is!

Olvastad már?  700-800 kalória mínusz egy óra alatt? Ezzel a 3 edzésformával nem lehetetlen

Hogyan?

Ismét a zenét tudjuk javasolni és azt, hogy a törölgetést, mosogatást vagy porszívózást ne házimunkának, hanem inkább testedzésnek, vagy ami még jobb, egy bulinak tekintsd!

Nevetés

A nevetés nem csak a lelkednek tesz jót, de az izmaidat is szuperül megdolgoztatja.

Ha belegondolsz, biztos neked is volt már olyan pillanat az életedben, amikor a hasadat fogtad a nevetéstől, és úgy érezted, hogy a nagy hahotázás után szinte izomlázad is lett.

Ez nem véletlen, hiszen egy kiadós nevetés jól megdolgoztatja a hasizmokat és a tüdő környékét is!

(Be)vásárlás

Gondolj csak bele, hogy egy nagy shopping alkalmával mennyit is sétálsz a hatalmas bevásárlóközpontban, és milyen súlyokat emelgetsz akkor, amikor már tele vagy csomagokkal vagy éppen felcipeled a megvett dolgokat a lakásba.

Ennél nem is lehetne szuperebb, hiszen az a testmozgás, amit észre sem veszel, a legjobb. Ne legyen bűntudatod tehát, ha az egész napot bevásárlással töltötted, hiszen ez a program akár egy cardio edzéssel is felér!

Szex

Persze a heti edzéseidet nem helyettesíti teljesen, de az, hogy összegyűritek a lepedőt a pároddal, mindenesetre szuperül megmozgatja az izmaidat.

Olvastad már?  Egy anya rengeteg „láthatatlan munkája”, amit a karantén után a férj talán jobban értékel majd

Állítólag szex közben percenként 5 kalóriát égetsz el, így ha matekozol egy kicsit, akkor nem is olyan rossz néha-néha edzés helyett. 😉

Ezzel abszolút összeköthetitek a kellemeset a hasznossal – ugye ti is így gondoljátok?

Játék a kutyussal

Ha van háziállatod, akkor már biztosan tudod, hogy sok-sok törődést és energiát igényel.

Fogd fel úgy, mintha ez is a heti edzésrutinod része lenne, azaz játssz vele többet! 

Ha kutyád van, akkor néha menjetek el együtt futni, de persze már önmagában a sétáltatás is remek mozgás, ráadásul még a friss levegőn is vagy.

Főzés

Ha szoktál főzni, akkor nem kell bemutatnunk azt, hogy egy háromfogásos ebéd vagy vacsora elkészítése milyen fárasztó lehet.

Hajolgatsz, emelsz, pakolsz, vágsz, keversz és még folytathatnánk.

Azzal együtt, hogy akár edzésként is végezhető mozdulatokat csinálsz a konyhában, még a végén szuper ételeket is ehetsz.

Ennél nincs is jobb időtöltés!