Nemsokára 30 leszel? Ne pánikolj, inkább menj végig ezen a listán és élvezd az életet!

Nemsokára 30 leszel? Ne pánikolj, inkább menj végig ezen a listán és élvezd az életet!

Címlap / Életmód / Egészség / Nemsokára 30 leszel? Ne pánikolj, inkább menj végig ezen a listán és élvezd az életet!

Amikor harminc éves leszel, úgy érzed ez egy nagy mérföldkő az életedben, így nem árt átgondolni, hogy mik a terveid, mit értél már el és mi az, ami még előtted áll. Amikor gyerek voltál, biztosan egészen mást gondoltál a harmincasokról, mint amit most gondolsz magadról, ami teljesen rendben van. Íme néhány tipp, hogy harminc előtt még miket érdemes megfontolnod!

Értékeld a hétvégéd

Az egyik legjobb dolog abban, hogy öregszel, az, hogy elkezded értékelni a fontos dolgokat.

Az egyik ilyen a hétvége, amit harminc körül egy átdolgozott hét után már inkább a családoddal töltesz, mint hogy buliból buliba ugrálsz és az egyik napot végigalszod.

Nyilvánvaló, hogy nem mindig tudod tökéletesen tölteni a hétvégéd, de amikor tudod, kapcsold ki a telefonod, ne dolgozz és pihenj, amennyit csak tudsz.

Kirándulj, főzz, beszélgess, aludj, olvass, és élvezd az életet!

Utazz

Manapság már nagyon olcsón lehet utazni, így a pénz nem lehet akadálya annak, hogy néha kirúgj a hámból és magad mögött hagyd az otthonodat egy kicsit.

Itthon is szuper helyekre lehet bukkanni, de 30 körül már megérdemled azt, hogy külföldre is ellátogass néha.

Ilyenkor teljesen másképp viselkedsz, más embereket és kultúrákat ismerhetsz meg, és észrevétlenül változol, alkalmazkodsz, nem utolsó sorban pedig szuper élményeket szerzel.

Ha volt már szerencséd ahhoz is, hogy külföldön élj vagy dolgozz, akkor biztosan hevesen bólogatsz, de ha eddig halogattad, akkor ideje most belevágni, később ugyanis már sokkal nehézkesebb lesz a dolgod!

Vissza a gyökerekhez

Míg az iskolás évek alatt egy nyűgnek vetted, ha el kellett olvasni egy csomó verset, regényt, kötelező olvasmányt, és számtalan olyan tantárgyat kellett tanulnod, ami egyáltalán nem is érdekelt, manapság már biztosan értékeled, ha tanulhatsz valami újat.

Az idő nem akadály, hiszen az évek múlásával sem lesz több időd, így tervezd el, hogy elkezdesz egy tanfolyamot, megtanulsz egy új nyelvet (vagy felfrissíted azt, ami már valaha jól ment) vagy egyszerűen csak minden héten elolvasol egy verset, egy könyvet vagy szánsz egy kis időt a művészetre.

Tipp: Nagyon érdekes elővenni a gimiben, gyerekként már olvasott műveket, hiszen újraolvasva teljesen más élményként élheted majd meg őket!

Befektetések

Most nem a legésszerűbb pénzügyi befektetésekről lesz szó, az szinte 30 körül már alap, hogy nem költöd el minden hónapban a fizetésed 100%-át, hanem spórolsz és gondolsz a jövőre is.

Ennek ellenére az, hogy harminc éves korod körül megvegyél magadnak egy drágább táskát, egy cipőt vagy egy régóta vágyott ékszert, az teljesen normális.

Nem kell persze minden hónapban elszállni, de ha már több éve dolgozol és jól keresel, akkor ajándékozd meg magad egy igazán tartós darabbal, amire régóta vágysz és akár több tíz évig is használhatod majd.

Szűkítsd a kört

Amíg az egyetem alatt sok-sok barátod és ismerősöd van, addig később, amikor dolgozol, már kevesebb időd és energiád van a társaságra, így nem árt, ha átgondolod, kik azok, akikre valóban érdemes időt szánnod.

Szűkítsd a kört azokra az igazán fontos barátokra, akik feltöltenek, akikkel szívesen vagy együtt és engedd el azokat, akik csak az energiádat veszik el és akik nem viszonozzák azt, amit te beleteszel a kapcsolatotokba.

Tipp: Ha időhiányban szenvedsz, akkor próbáld ki, hogy összeeresztesz egy-két társaságot egy vacsora vagy egy laza házibulit keretében, ahol mindenkivel együtt tudsz lenni egy kicsit.

Vigyázz magadra

Biztos, hogy sokszor hallottad már, hogy vigyázz magadra, de soha nem vetted igazán komolyan. 30 körül eljön az az idő, amikor nem árt egy kicsit átgondolni azt, hogy valójában mennyire figyelsz oda magadra, mennyit alszol, miket eszel, edzel-e eleget.

Nyugalom, még nagyon fiatal vagy, azonban már nem az a tizenhét éves tini vagy, aki heti 2-3 bulit még simán bevállalt.

Nem árt, ha egyeztetsz egy-egy kontroll időpontot a nőgyógyászoddal, a fogorvosoddal és a bőrgyógyászoddal is, hiszen jobb megelőzni a bajt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást