Egy napos program tippek szeptemberre

Egy napos program tippek szeptemberre

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Egy napos program tippek szeptemberre

Bár a nyári vakáció számít az egész napos családi programok legkedveltebb időszakának, az ősz valójában sokkal többféle időtöltésre alkalmas. Végre nem kell a perzselő kánikula elől behúzódnotok a házba, megállás nélkül kint mókázhattok a szabadban!

Irány a természet!

A parkok és az erdők még sosem voltak ennyire színpompásak az idén, mint az ősz beköszöntével. Ilyenkor azok a fák is különleges látványt nyújtanak, amelyek mellett nap mint nap elhaladsz.

Éppen ezért érdemes olyan kirándulást tervezni a családdal hétvégére, melynek keretében elmentek valami szép helyre, ahol zavartalanul élvezhetitek a természet egyedülálló szépségét!

Városnézés

Mivel ilyenkor mindenkinek jobb az állóképessége, mint kánikula idején, a városnézés izgalmas program a család valamennyi tagjának számára.

Nézzetek ki egy célpontot – akár a legközelebbi megyeszékhely is megteszi! –, aztán akár a nagyszülők bevonásával induljatok útnak!

A nevezetességek megtekintése mellett ne feledkezettek meg egy hangulatos étterem kiszemeléséről sem, ahol bőségesen megebédelhettek!

Biciklitúra

A kellemes hőmérséklet a szabadtéri sportolásnak is kedvez.

Csak rajtatok múlik, hogy a lakhelyeteken szeretnétek kerekezni egy nagyot, vagy akár hosszabb távra is merészkedtek. Fontos, hogy mindannyiótoknak legyen lámpa a kerékpárján, illetve sisakot is viseljetek!

A gyerekek a gyakorlatban sajátítják el az alapvető közlekedési szabályokat, ami a mozgás mellett igencsak a hasznukra lehet.

Állatkert

Az állatkák végre nem bújnak el a tűző nap elől, mint nyáron, és szerencsére a tömeg is kisebb.

Egy kora őszi hétvégén nyugodtan kiszemelhettek úti cél gyanánt egy nagyobb állatkertet, amelyet reggeltől estig alaposan végigjártok.

A legtöbb ilyen komplexumban több étkezési lehetőség is van, de szendvicseket is csomagolhatsz. Elő a hátizsákkal!

Skanzen

A falumúzeumok egyedülálló módon engednek bepillantást a letűnt korok társadalmába. Látogatásuk nemcsak a gyerekek számára hasznos, hanem neked is tanulságos élménnyel szolgálhat.

A legtöbb intézményben szezonális programok és kiállítások gondoskodnak róla, hogy egy évben akár többször is érdemes legyen felkeresni a korhű berendezésű épületeket.

Kép forrása: szentendre360.hu

Múzeum

Sajnos sok gyereknek és felnőttnek először az „unalom” szó jut eszébe, ha múzeumról hall. Pedig egy jó kiállítás igenis izgalmas!

A legnagyobbak akár egész napra való programmal is szolgálnak – sőt, ha külföldön jártok, akár többnapos élményanyagot rejtő tárlathoz lehet szerencsétek! Kifejezettek fiataloknak szóló, vagy komolyabb témájú kiállításokat is választhatsz.

Kép forrása: Bécsi Természettudományi Múzeum

Kerti munka

Talán furcsán hangzik, hogy egy háztartási feladatot kellemes programlehetőségként említünk. Pedig a kertészkedés igenis lehet fantasztikus! A kertben minden évszakban akad tennivaló, hát még ősszel!

Ha a saját házatok udvaráról van szó, egyértelmű a helyzet, amennyiben viszont saját zöldterület nélkül éltek, próbálj keresni egy olyan rokont vagy ismerőst, akinél zöldségek, gyümölcsök és virágok között tevékenykedhettek, mondjuk egy kis ajándék termésért cserébe.

A friss levegő csodát tesz! Az egész napos szeptemberi programok titka tehát a nap még melengető sugarainak kihasználása, illetve a kulturális lehetőségek kiaknázása.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást