Minden nap mérlegre állsz? A dietetikus szerint jobb lenne, ha nem tennéd

Minden nap mérlegre állsz? A dietetikus szerint jobb lenne, ha nem tennéd

Címlap / Életmód / Egészség / Minden nap mérlegre állsz? A dietetikus szerint jobb lenne, ha nem tennéd

A cnet.com Alana Kessler dietetikus és Kate Rosenblatt terapeutát kérdezte a mindennapi mérlegelésről. Mindkét szakértő azt mondta: ha rituálisan mérlegre állunk minden nap, azt várva, hogy egy „ideális” számot mutasson a mérleg, akkor azzal végső soron többet ártunk, mint használunk magunknak.

A szakértők egyet értettek abban, hogy a mindennapi mérlegelés irreális elvárásokat ébreszt magunkkal szemben. Emellett fölösleges stresszt okoz, és ráadásul nem is ad olyan jelentős információt, mint azt sokan hiszik.

Kessler és Rosenblatt bővebben ki is fejtette, miért nincs értelme egy átlag ember esetében a minden napos mérlegelésnek.

A testsúlyod napról napra változhat, és ez teljesen normális

Lehet, hogy becéloztál magadnak egy „álomsúlyt”, de a valóságban igazán kevesen vannak, akik ténylegesen ugyanazt a számot látják minden nap a mérlegen.

„Általánosságban elmondható, hogy a súlyunk napi 1,3-1,8 kilót ingadozik a víztömeg vagy a bélmozgás függvényében, ezért szerintem a napi mérlegelés nem feltétlenül a legjobb módja a testsúly változásainak követésére”

– mondja Kessler.

Nem érdemes tehát egy konkrét számot fixálni, mert lehet, hogy az egyik napon ezt eléred, a következő napon pedig többet vagy éppen kevesebbet mérsz. Ha az egészséges kereteken belül mozogsz, akkor teljesen mindegy, hogy a „cél” súlynál kicsit többet vagy kevesebbet mutat-e a mérleg.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást