Egészség / Életmód / Lélek

Muszáj tanulni belőle! 4 ok, amiért ugyanazzal a problémával találkozol újra és újra

Muszáj tanulni belőle! 4 ok, amiért ugyanazzal a problémával találkozol újra és újra

Sokan érzik úgy, hogy igazságtalan velük az élet, és az átlagosnál jóval több problémával kell szembenézniük, mint másoknak. Ennek adott esetben még van is alapja sőt, sokszor megesik, hogy valaki újra és újra ugyanazzal a feladattal, nehézséggel találja szembe magát. Például a sokadik párkapcsolat fut zátonyra ugyanazon okok miatt, vagy ugyanazért kerül sor ismét egy elbocsátásra… De vajon miért találkozol újra és újra ugyanazzal a problémával?

Túlságosan makacs vagy

Személyiségfüggő, mennyire ragaszkodunk a saját nézőpontjainkhoz, és aki megrögzötten követi a saját alapelveit, az bizony hajlamos rá, hogy újra és újra ugyanazt a hibát kövesse el – így pedig ugyanazzal a problémával és feladattal szembesüljön.

Időnként nagyon célravezető a makacsság, de máskor sokkal inkább hátráltató tényezőt jelent, ha sosem vizsgáljuk felül a körülményeinket.

Van olyan stratégia, ami egy ideig nagyon jól működik, de később érvényét veszti, ha túlságosan görcsösen ragaszkodunk hozzá, és semmit sem engedünk a makacs hozzáállásunkból.

Nem lépsz a megoldás útjára

Volt régen egy barátnőm, akinek semmilyen komolyabb problémája nem volt az életében, egyet leszámítva. Amikor átbeszéltük a dolgokat, mindig ugyanoda lyukadtunk ki: a megoldás a kezében volt, neki kellett volna lépéseket tennie, hogy változzon az élete. Ő azonban évek múltán sem tett semmit a cél érdekében.

Úgy érezte, hogy rengeteg teher nyomja a vállát, mindig csak ugyanaz a probléma bukkan fel az életében, pedig igazából egyetlenegy elakadása volt – amit egyébként azóta sem oldott meg.

Ha nem teszel lépéseket a megoldás érdekében, akkor sajnos benne ragadsz abban a körben, ami visszafog az egyéni fejlődésed útján.

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Nem vontad le a következtetéseket

Talán úgy érzed, túlságosan is spirituális ez a megközelítés, de ha materiálisan állsz a kérdéshez, akkor is igaz, hogy amíg nem vonod le a konzekvenciákat, addig nem igazán tudsz tanulni egy adott helyzetből.

Az ezotéria hívői úgy gondolkoznak, hogy addig kapod meg újra és újra ugyanazt az élethelyzetet, amíg szembe nem nézel a gyengeségeiddel, meg nem tanulod azt, amit meg kell tanulnod belőle.

Ha ez megtörténik, azzal rálépsz a saját utadra, és így már nem kell attól tartanod, hogy valaha újra megtörténik veled ugyanaz a rossz dolog. Egyszerűen már nem fogod bevonzani, mert megtanultad kezelni.

Ezt tartogatja a karma

Egy másik, ugyancsak spirituális megközelítés a karma kérdésköre. A karma szerint mindig azt kapjuk vissza, amit adunk, és amíg ki nem egyenlítődik a mérce, addig ez így is marad. Nem csupán a jó dolgok találnak vissza hozzánk, hanem bizony a rosszak is – a lehető legváltozatosabb formában.

Amikor ezt felismered és elfogadod, akkor automatikusan változtatni fogsz a hozzáállásodon és a viselkedéseden, mégpedig pozitív irányba.

Ekkor pedig magától értetődő lesz – legalábbis a karma törvényei alapján –, hogy veled is csak hasonlóan jó dolgok fognak történni. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást