Tanulj belőle! 4 ok, amiért ugyanazzal a problémával találkozol újra és újra

Tanulj belőle! 4 ok, amiért ugyanazzal a problémával találkozol újra és újra

Címlap / Életmód / Lélek / Tanulj belőle! 4 ok, amiért ugyanazzal a problémával találkozol újra és újra

Túlságosan makacs vagy

Személyiségfüggő, mennyire ragaszkodunk a saját nézőpontjainkhoz, és aki megrögzötten követi a saját alapelveit, az bizony hajlamos rá, hogy újra és újra ugyanazt a hibát kövesse el – így pedig ugyanazzal a problémával és feladattal szembesüljön.

Időnként nagyon célravezető a makacsság, de máskor sokkal inkább hátráltató tényezőt jelent, ha sosem vizsgáljuk felül a körülményeinket.

Van olyan stratégia, ami egy ideig nagyon jól működik, de később érvényét veszti, ha túlságosan görcsösen ragaszkodunk hozzá, és semmit sem engedünk a makacs hozzáállásunkból.

Nem lépsz a megoldás útjára

Volt régen egy barátnőm, akinek semmilyen komolyabb problémája nem volt az életében, egyet leszámítva. Amikor átbeszéltük a dolgokat, mindig ugyanoda lyukadtunk ki: a megoldás a kezében volt, neki kellett volna lépéseket tennie, hogy változzon az élete.

Ő azonban évek múltán sem tett semmit a cél érdekében.

Úgy érezte, hogy rengeteg teher nyomja a vállát, mindig csak ugyanaz a probléma bukkan fel az életében, pedig igazából egyetlenegy elakadása volt – amit egyébként azóta sem oldott meg.

Ha nem teszel lépéseket a megoldás érdekében, akkor sajnos benne ragadsz abban a körben, ami visszafog az egyéni fejlődésed útján.

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást