Egészség / Életmód / Lélek

5 mindennapos dolog, amivel észrevétlenül teszed tönkre magad

5 mindennapos dolog, amivel észrevétlenül teszed tönkre magad

A szokásaid formálnak téged – a fizikai és érzelmi állapotodat, a viselkedésedet, és végérvényben azt is, hogy az életed milyen irányba folyik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a rossz szokásokkal igyekezz mielőbb leszámolni, hiszen szépen lassan tönkretehetnek!

Túl sokat panaszkodsz

Az alakod, a suli, az albérlet, az időjárás – akár a legapróbb kellemetlenség is okot adhat arra, hogy szenvedj miatta. Ha kifejlesztetted magadban ezt a rossz szokást, könnyen elveszítheted környezeted szimpátiáját.

Ideje változtatni! A körülötted lévő emberek nem tanúsíthatnak empátiát időtlen időkig. Tenned is kell valamit a panaszkodáson kívül, hiszen csak így segíthetsz önmagadon.

Azok, akiknek ez a rossz szokás a napi rutinjuk részét képezi, sokszor még az esélyét is elhárítják annak, hogy érdekes kapcsolatokra tegyenek szert, mely a legkönnyebb útja a lehetőségek elvesztegetésének.

Mindent pénzben mérsz

Meglehetősen rossz szokás, ha mindent apró pénzre váltanál. Tévedés azt gondolni, hogy csak akkor lehet élvezni az életet, ha a legdivatosabb ruhákban jársz-kelsz az utcán, egy hodályban élsz, vagy éppen egy méregdrága autót vezetsz.

Társadalmi tanulmányok arról számolnak be, hogy csak az alacsony jövedelemmel rendelkező emberek neveznek meg anyagi értékeket, ha arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy mi kell a boldogságukhoz.

A pénzügyileg stabil emberek legtöbbször az igaz szerelmet és a barátságot nevezték meg a boldogság zálogaként.

Többet költesz, mint amennyit keresel

Folyamatosan túlórázol, és még így sem tudod finanszírozni az életed? Akkor ideje megvizsgálni, hol is csúszhatsz el minden hónapban.

A folyamatos pénzügyi gondok szorongáshoz és stresszhez vezetnek, ráadásul a környezeted sem lesz mindig megértő, ha állandóan kölcsönkérsz…

Mielőtt megrohamoznád az üzleteket fizunapon, számold ki a havi fix kiadásaidat (beleértve az étkezést is), és hagyj egy kis tartalékot, hiszen biztosan te is tapasztaltad, hogy nincs olyan hónap, amikor ne lenne valamilyen plusz költség! Ha ezt az összeget kivonva marad még valamennyi a számládon, abból költhetsz ruhára, de mindig mérlegelj, hogy tényleg szükséged van-e arra a felsőre vagy táskára…

Azt csinálod, amit nem is szeretsz

Pszichológusok szerint azok, akik nem szeretik, amit csinálnak, és minden nap csak „túlélni” járnak be a munkahelyükre, boldogtalanságra és sikertelenségre vannak ítélve.

Lehet, hogy a jelenlegi helyen nem keresel rosszul, de gondolj csak bele: napjaid – és így az életed – jelentős részét a munkáddal töltöd. Tényleg olyanra akarod fecsérelni az idődet, ami egyáltalán nem tölt fel, sőt, épp az ellenkezője?

A pályamódosítás sosem könnyű, de hidd el, ha végre megtalálod azt a munkát, amit szívesen csinálsz, sokkal sikeresebb lehetsz.

Távol vagy a rokonoktól

A hétköznapok körforgásában az ember hajlamos beleveszni az apró-cseprő teendőkbe és teljesen megfeledkezni arról, ami igazán fontos.

A sikeres emberek mindig úgy nyilatkoznak, hogy a családjuk támogatása rengeteget számított abban, hogy eljussanak oda, ahol most tartanak.

Lehet, hogy rengeteg barátod van, de senki sem ismerhet annyira, mint a családtagjaid, éppen ezért fontos, hogy néha tükröt mutassanak neked – így elkerülheted, hogy rossz döntéseket hozz, amiknek akár évekig is ihatod a levét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást