Volt már veled, hogy egy rossz beidegződésedet hátrahagyva hirtelen nem is értetted tovább, hogy miért nem mindig így csináltál eddig, mint most? Ezentúl ezekkel a tárgyakkal is így leszel – hogy lehet, hogy eddig nem így használtad őket?
Egy adag tészta
A lyuk a spagettis kanál alján persze segít, hogy a víz lefolyjon a kiszedett tésztáról, de nem véletlenül éppen akkor, amekkora.
Érdemes a kezed ügyében tartani már a főzés elején is, mert éppen tökéletes rá, hogy kiporciózz egy adag száraz tésztát.
Így többé nem fordul elő, hogy nem főzöl ki elegendő tésztát, vagy éppen a vízben megdagadó tésztát látva jössz rá, hogy már megint hat személyre főztél kettő helyett.
Tökéletes smoothie
Szereted a friss, gyümölcsös italokat, de valahogy sosem sikerül egyformára keverned őket, darabosak maradnak vagy nem jól elegyednek el?
Talán az a hiba, hogy rossz sorrendben dobálod be a hozzávalókat.
A profik szerint érdemes előbb a folyadékot beönteni, majd ebbe bedobálni – persze óvatosan, a fröccsenést elkerülve – a gyümölcsdarabokat.
Ha így indítod be a gépet, az áramló folyadék örvényt képez, ami lehúzza a gyümölcsdarabokat a késhez, és az így sokkal egyenletesebben aprítja fel őket.
Hajtű
Valljuk be, mindannyiunk táskájában kallódik vagy négy-öt darab, mert egy frizuravészhelyzet esetén még megmentheti a helyzetet.
De akkor hogyan lehet, hogy mégis mind rosszul használjuk?
Te például tudtad, hogy a hajtűt nem a sima, hanem a hullámos felével lefelé érdemes a hajadba tenni?
Így sokkal jobban meg tud kapaszkodni, és még a frissen mosott vagy vékony szálú hajból sem csúszik ki.
Olyan evidensnek tűnik – hogyhogy eddig nem gondoltunk rá?