5 mindennapi praktika, hogy gyorsan formába hozd magad a nyárra

5 mindennapi praktika, hogy gyorsan formába hozd magad a nyárra

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 mindennapi praktika, hogy gyorsan formába hozd magad a nyárra

Ha eddig csak halogattad az életmódváltást, és most a jó idő döbbentett rá arra, hogy mindjárt itt a nyár, ne keseredj el: néhány hónap alatt is sokat tehetsz azért, hogy formába lendülj a rettegett bikiniszezonra. Cikkünkben ehhez adunk tippeket.

Pörögjön az anyagcsere!

Elméletben biztosan tudod, de ha eddig nem tetted, ideje a gyakorlatban is alkalmaznod, hogy sokszor egyél kis adagokat.

Így nem terheled a gyomrodat és emésztésedet, elkerülheted, hogy ingadozzon a vércukorszintet, és rád törjön a farkaséhség.

Persze az sem mindegy, mit fogyasztasz, a minőségi ételeket részesítsd előnyben, csökkentsd a finomított alapanyagok használatát, és kerüld a feldolgozott élelmiszereket.

Végre itt a finom friss zöldségek és gyümölcsök szezonja, ami megkönnyíti a választást, hogy egészséges, kalóriaszegény ételek kerüljenek az asztalodra.

Bien tipp: A reggeli gyümölcsös zabkásával, és a napközbeni zöldtea fogyasztásával hatalmasat pörgethetsz az anyagcseréden!

Igyál sokat!

A megfelelő folyadékbevitel is elengedhetetlen, ha egy kicsit fogyni, formálódni szeretnél még a nyárig.

Persze, folyadék alatt nem az üdítőket értjük, ezeket kerüld el, és inkább vizet vagy zöldteát fogyassz.

Indítsd a napod egy nagy pohár vízzel, és óránként legalább igyál mindig, ha kell, használj valamilyen applikációt, ami emlékeztet.

A zöldteát pedig akár kávé helyett is ihatod, hiszen élénkítő, frissítő hatású, és az anyagcserére és jótékonyan hat.

Kezdj el futni!

Ne szegje kedved, ha a tesi órákról nincsenek jó emlékeid a futással kapcsolatban, ez az a sportág, amelyet korra és nemre való tekintet nélkül bárkinek, bármikor el lehet kezdeni.

Nem kell hozzá más, mint egy jó cipő, és már indulhatsz is.

A futásban nagyon hamar lehet fejlődni – már pár alkalom után tapasztalni fogod, hogy többet bírsz, akár a távot, akár az időtartamot illetően.

Vágj hát bele, hagyd a kifogásokat, ha rendszeresíted a futást – a kocogás is annak számít – egy hónapon belül érezni fogod a pozitív változásokat, az alakodra és közérzetedre nézve egyaránt.

Jógázz!

A jóga testre és lélekre egyaránt jótékonyan hat.

A futáshoz hasonlón bármikor elkezdheted, csoportos órán, vagy otthon.

Napi pár perc is több mint a semmi, Youtube-on rengeteg videó közül válogathatsz, melyek közül biztosan megtalálod a kedvedre valót.

Ha tényleg csak néhány percet szánsz rá, próbáld ki az öt tibeti rítust, melyet a fiatalság forrásaként emlegetnek – hétről-hétre tapasztalni fogod a változást.

Aludj eleget!

Már közhelyszámba megy, mégsem lehet eléggé hangsúlyozni az elegendő alvás és pihenés fontosságát, mely elengedhetetlen a testünk és biológiai folyamataink megfelelő működéséhez.

A regenerálódás folyamatai az alvás óráiban zajlanak, mely nem csak a testnek, a pszichének is fontos.

Ha az előzőekben bemutatott javaslatokat megfogadod, ne feledkezz meg erről sem.

Napi 7-8 órát próbálj meg pihenni, ha úgy érzed, nem elég egy nap a tennivalóidra, inkább azok között szelektálj, ne menjenek a pihenés rovására.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást