8 öregítő tényező, ami elsőnek ártalmatlannak tűnik

8 öregítő tényező, ami elsőnek ártalmatlannak tűnik

Címlap / Stílus / Arc / 8 öregítő tényező, ami elsőnek ártalmatlannak tűnik

Tévénézés

Azoknál, akik órákat töltenek a képernyő előtt, nemcsak derékbőségben mérhető a passzivitás, hanem a várható élettartam csökkenésében is. Az ausztrál Queenslandi Egyetem kutatásai szerint minden tévénézéssel töltött óra körülbelül 22 perccel rövidíti meg az életet. Sőt, az Alzheimer-kór kockázatát is növeli.

Üvegből és szívószállal való ivás

Nemcsak az számít, hogy mit iszol, hanem az is, hogyan. Az üvegből és a szívószállal történő iváshoz olyan arcizommunka szükséges, ami hosszú távon növeli a száj körüli ráncok mennyiségét, illetve mélységét. Ha mindig poharat használsz, elkerülheted a bajt.

Túl kevés vagy túl sok mozgás

Az egészséges testmozgás szerepe fölbecsülhetetlen, hiszen szó szerint fiatalabbá, fittebbé és energikusabbá varázsol.

Ám nem szabad túlzásba esni, hiszen míg az edzés hiánya növeli a túlsúly és a szívbetegség kockázatát, a fokozott megerőltetés a mozgásszerv-rendszeri problémák mellett ugyancsak árt a szívednek. Heti ötször félóra éppen elég ahhoz, hogy a vérkeringés fokozásával kívül-belül frissnek érezd magad.

Kocogó nő
istockphoto

Központi fűtés

Előfordulhat, hogy bár szép summát költesz kozmetikumokra, a szobád vagy az iroda hőmérséklete visszafordíthatatlan kárt okoz a bőrödnek. A túl hideg vagy túl meleg környezet szárazságot, hámlást, fokozott ráncképződést és légúti panaszokat eredményezhet. A megoldás a réteges öltözködés, s mindig legyen a kezed ügyében egy kis ivóvíz!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást