Milyen előnyei vannak a masszázsnak?

Milyen előnyei vannak a masszázsnak?

Címlap / Életmód / Egészség / Milyen előnyei vannak a masszázsnak?

Bár a pihentető légkör fontos eleme a kezelésnek, mégsem meditációs foglalkozás áll mögötte. Komoly tudományról beszélünk, amely a modern gyógyászatban is fontos szerepet tölt be. Nézzük hát, milyen előnyei is vannak pontosan.

Méregtelenítés

Talán sokak számára már közhely, de mégis egy fontos dolog van mögötte. A modern életvitel mellett számtalan szintetikus méreganyag éri szervezetünket mind az élelmiszerek, mind pedig a légszennyezés által. A masszázs segíthet a megfelelő területek stimulálásával fokozni a szervezet kiválasztását – így az sokkal hatékonyabban képes megszabadulni ezektől a méreganyagoktól. Ennek hatalmas szerepe van az egészségmegőrzés terén, sok betegség ugyanis pontosan annak a következménye, hogy a szervezetben túlságosan felhalmozódtak ezek az anyagok.

Gyulladások, húzódások és izomgörcsök kezelése

A gyulladt vagy meghúzott izom rengeteg kellemetlenséget jelenthet számunkra a mindennapok során. A masszázs viszont szinte teljesen megszüntetheti ezeket a problémákat, akár azonnali eredmény elérésével. A megfelelő masszázs emulziók alkalmazásával hatékony segítséget nyújt ezen problémák esetében, akár az izomgörcsök ellen.

Migrén és az általános stressz megszüntetése

A migrén esetében legtöbbször a stressz a kiváltó ok, a megfelelő pontok masszírozásával viszont kiválóan megszüntethetjük mind fejfájásunkat, mind pedig az azt kiváltó stresszt, így javul általános közérzetünk és egészségi állapotunk. Nincs is annál pihentetőbb, mint mikor különféle masszázsolajok illata lengi be a szobát, miközben a gondoskodó kezek megszüntetik feszültségünket.

Vérnyomásproblémák javítása

A masszázs, ahogyan azt előbb említettük, kiváló stresszcsökkentő hatással bír. A stressz különféle betegségek táptalaja lehet, nem csupán a migréné. Az egyik legelterjedtebb ezek közül a hipertónia, azaz a magas vérnyomás. Ez nem feltétlen olyan ártalmatlan, mint ahogyan azt legtöbben gondolják. A magas vérnyomás súlyosabb esetekben szívinfarktust vagy agyvérzést is okozhat, sokszor pedig csupán a stressz a kiváltó oka ennek a betegségnek. Egy jó masszázs természetes gyógymódot és megelőzést kínálhat erre a problémára.

Szervi funkciók helyreállítása

Egyes speciális masszázstechnikák a megfelelő idegek stimulálásával belső szerveink funkcióit is javíthatják. A legspecifikusabb masszázsfajta az akupresszúrás masszázs, amely pontosan ezt célozza meg. A megfelelő pontok masszírozása által javulhat szívünk, tüdőnk, májunk, vesénk vagy bármely egyéb szervünk teljesítménye. Az adott idegszálak stimulálása serkenti a hozzá tartozó szervet érő idegi impulzusok áramlását, így energizálja azt.

Tartásproblémák és ízületi bántalmak kezelése

Azok, akik voltak már masszázson, tudják, hogy a masszázságyak közelében milyen gyakran hallani ropogó hangokat. Ez abból fakad, hogy vannak olyan speciális masszázstechnikák, amik helyreállítják az elmozdult csigolyákat és ízületeket. Ezáltal javulnak a tartásbeli problémák, nő a bekötött ízületek mobilitása és csökken a meszesedés. Kiváló rehabilitációs gyakorlat tehát, amit a mai reumatológia is előszeretettel alkalmaz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást