Ezek a gyakornokok többet keresnek, mint amennyiről te álmodsz

Ezek a gyakornokok többet keresnek, mint amennyiről te álmodsz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ezek a gyakornokok többet keresnek, mint amennyiről te álmodsz

Sok dolgozó számára a szakmai gyakorlat olyan feladatok elvégzését jelenti, mint az irodaszerek feltöltése minimálbérért. Mások számára azonban ez azt jelenti, hogy több mint 8000 dollárt (majdnem 3 millió forintot) keresnek havonta olyan cégeknél, mint az Uber és az Amazon. Ez még úgy is megdöbbentő, hogy a medián fizetés az USA-ban valamivel 1 millió forintnak megfelelő összeg felett van.

Az átlagbér többszörösét keresik

Ez derül ki a Glassdoor állás-ellenőrző oldal 2022 áprilisában közzétett éves felméréséből, amely az Egyesült Államokban a 25 legjobban fizető szakmai gyakorlatot követi nyomon. Ezek jóval meghaladják egy amerikai munkavállaló éves átlagbérét. A lista vezető cége – a Roblox szerencsejáték-cég – szédítő havi mediánt, 9667 dollárt (több mint 3 és fél millió forintot) fizet a gyakornokoknak. Más cégek, mint például a Microsoft, a Deutsche Bank és az eBay, minden hónapban körülbelül 7000 dollárral (körülbelül 2 és fél millió forint) küldik haza gyakornokaikat. A Glassdoor 2017 óta követi a legjobban fizetett szakmai gyakorlatokat, és a számok évről évre emelkednek.

Ezektől a bérektől sok olyan embernek akadhat el a szava, akik évtizedek óta teljes munkaidőben dolgoznak, de az elképesztően magas bérek újabb jelei lehetnek annak, hogyan változott a munkaerő a járvány kezdete óta. A számok azt tükrözik, hogy az utóbbi időben a vállalatok minden eddiginél jobban vágynak arra, hogy a lehető leggyorsabban megszerezzék a tehetségeket. Még akkor is, ha ezek a munkavállalók karrierjük legkorábbi szakaszában vannak.

Miért keresnek ennyit a gyakornonok?

Számos oka van annak, hogy egyes gyakornokok többet keresnek, mint amennyit egy átlagos dolgozó egy év alatt keres. Ezek az okok nem lehetnek megdöbbentőek – mondja Lauren Thomas, a Glassdoor közgazdásza és adatkutatója, aki a gyakornoki felmérésen dolgozott.

„Ez teljesen tükrözi, hogy ezek a gyakornokok mennyit fognak keresni később”

– mondja.

Egy gyakornok, aki havi 8000 dollárt keres egy technológiai vagy pénzügyi cégnél, olyan fizetést keres, amely valószínűleg nincs túl messze attól, mint amilyen kezdő fizetése lenne ugyanabban a cégnél. Tulajdonképpen a gyakornokok maradásra csábítása az oka annak, hogy a cégek annyi pénzt dobnak rájuk” – magyarázza Thomas.

Sok cég bevezetésnek használja ezeket a gyakornoki programokat, és teljes munkaidőben veszik fel ezeket a gyakornokokat” – mondja. Ez különösen igaz volt a világjárvány idején, mivel „történelmileg szűkös munkaerőpiacon voltunk a munkaadók számára. Vagyis ekkor a munkavállalóknak a szokásosnál több választási lehetőségük volt”. Az extra lehetőségek a gyakornokokra is kiterjednek, mivel sok vállalat szeretné megtartani őket a tehetségekért folyó munkaerő-háború közepette.

gorodenkoff/istockphoto.com

Mely területeken a legmagasabbak a gyakornoki bérek?

A jövedelmező szakmai gyakorlatok közül sok a technológia és a pénzügy területén van. Két évvel ezelőtt, mondja Thomas, a műszaki gyakorlatok csak kevesebb mint felét tették ki a legjobban fizető listán; ma a szilícium-völgyi cégek 68%-át teszik ki. „Sok vállalkozásnak át kellett helyeznie működését és napi tevékenységét az internetre, ami azt jelenti, hogy a technológiai [készségek] iránt még nagyobb az igény, mint korábban” – mondja Thomas. Ám a többi területen – például az energetikában és a feldolgozóiparban – működő cégek is jól fizetik a gyakornokokat, és küzdenek megtartásukért.

Ez azt jelenti, hogy sok nagy cég igyekszik elcsábítani a munkavállalókat, még karrierjük legelső szakaszában is. „Meg akarják mutatni nekik: ha itt dolgozol, ezt fogod elérni. Ez az életminőség, amire számíthatsz” – mondja Ron Delfine, a Carnegie Mellon Egyetem Heinz Információs Főiskolájának karrierszolgáltatások igazgatója. Szerinte az egyetemi hallgatók közül sokan a Glassdoor listán szereplő cégeknél gyakornokok. Becslése szerint az egyetemi gyakornokok több mint fele állásajánlatot is kap. A gyakornokok jól fizetése olyan befektetés – mondja –, amellyel a cég pénzt takaríthat meg a toborzáson és a beiskolázáson, miközben a legjobb tehetségeket is biztosíthatja saját magának.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást