Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?

Címlap / Életmód / Egészség / Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?

Gyakran halljuk, ha csökken a stressztűrő képességünk, érdemes magnéziumot szedni. De tényleg így van, vagy mindez csak amolyan egészségügyi legenda? (X)

Nem lehet izomból megoldani a problémát – de nélküle sem!

Amikor olyan tünetekről van szó, amelyek akár a stressz következtében is kialakulnak, természetesen nem lehet a problémát varázsütésre megoldani.

Mindenképpen fontos, hogy feltárd a stressz okát, és megpróbáld a minimumra csökkenteni azt, ha egy feldolgozatlan trauma, rossz tanult viselkedés áll a szorongás hátterében, akkor pedig azt kell kezelni.

A stressz csökkentése emellett továbbra is fontos: történhet meditációval, testmozgással, de akár kreatív, művészeti tevékenységek is segítenek a szorongás oldásában. Ugyanakkor, miközben a stresszcsökkentés lelki oldala tagadhatatlanul fontos, legalább ennyire nélkülözhetetlen az esetleges fizikai vetületének feltárása is. Szervezeted megfelelő működés mellett ugyanis képes megküzdeni a stresszel, különösen, ha rendben van a szervezet kalcium és magnézium szintje.

AndrewLozovyi/depositohotos.com

A magnézium hozzájárul az idegrendszer és az izmok megfelelő működéséhez

A magnézium nélkülözhetetlenek az idegsejtek közötti ingerületátvitelhez és az izmok összehúzódásához. A magnéziumhiány jelei elsősorban ezeken a területeken mutatkoznak meg, például csökkenhet a stressztűrő képesség.

Természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozás is elengedhetetlen, amikor a magnézium pótlásáról van szó: az olajos magvak, a banán, a körte, a citrusfélék és a brokkoli például jó magnéziumforrások.

Csökkent a stressztűrő képessége? Fáradt? Ingerlékeny? Izomremegést, izomgörcsöt észlelt?
Mindezt a nem megfelelő magnéziumellátottság is okozhatja.  Nap 1 filmtabletta segíthet a magnéziumhiány megelőzésében és kezelésében. Válassza a legmagasabb magnéziumtartalmú*, szájon át bevehető, vény nélkül kapható gyógyszert, amely kiválóan felszívódó magnéziumkombinációt tartalmaz.

A Magnézium Béres 375 mg+B6 filmtabletta vény nélkül kapható gyógyszer. Forgalmazó: Béres Gyógyszergyár Zrt. 1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4. A Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta a vény nélkül kapható gyógyszerek között adagolási egységenként a legmagasabb magnéziumtartalmú gyógyszer, amelynek a javasolt napi adagja 1 filmtabletta. (OGYÉI Gyógyszer-adatbázis, ATC: A12CC, 2019.11).

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Fokozott fizikai igénybevétel esetén is segít a magnézium

A fizikai szinten is megterhelő helyzetek vagy állapotok is indokolttá tehetik a magnézium pótlását.

Az intenzív sport, a terhesség, a szoptatás például tipikusan olyan élethelyzetek, amelyekben a szervezet magnézium igénye megnő. Ilyenkor kiemelten fontos lenne az izmok és az idegrendszer védelme, megfelelő működése, hogy helyt tudj állni, akár a sportpályán teljesítesz, akár egy apró életről gondoskodsz.

wavebreakmedia/depositphotos.com

Nem csodaszer, de nem is nélkülözhető

A magnézium tehát nem egy csodaszer, amit gyorsan bekapkodva azonnal javítható a stresszes állapot vagy megszüntethető a szorongás, mivel ezek a tünetek nem csak magnéziumhiányra utalhatnak. Az ilyen jellegű problémák megoldása mindenképpen komplex kezelést kíván. Ugyanakkor, az izmok és az idegek megfelelő működéséhez elengedhetetlen a magnézium.

A cikk a Béres Gyógyszergyár Zrt. által szponzorált tartalom.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást