Miért jó nevetni?

Miért jó nevetni?

Címlap / Életmód / Egészség / Miért jó nevetni?

A nevetés nem kerül semmibe, nem fogy el, és hatása minden esetben pozitív. Hasznos annak, aki adja és annak is, aki kapja. A pozitív gondolkodás állandó velejárója, de emellett még rengeteg más előnye van. A teljesség igénye nélkül lássuk ezek listáját.

Egészség

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a nevetés jó hatással van egészségünkre. Ha sokat nevetünk, nehezebben támadnak meg bennünket a vírusok és baktériumok. Nevetés közben rengeteg izmunk nagyon feszített munkát végez, megemelkedik a pulzusunk, szaporábbá válik a levegővételünk.
Mindezek hatására a szöveteink oxigénellátása jótékonyan növekszik. Erősebb lesz a véráramlás, ami javítja például az agyunk vérellátását és megelőzheti az érszűkületből származó problémákat is.

Feszültség oldó

A nevetéssel megszabadulhatunk a lelki terhektől, magunk mögött hagyhatunk olyan dolgokat, amiket már régóta magunkkal cipeltünk és amik megkeserítették életünket.
Ha sokat mosolygunk, úgy ezek a terhek könnyebbek lesznek, a feszültségek pedig egyre inkább feloldódnak. 

Fájdalomcsillapító

A nevetés alatt felszabadulnak az endorfin hormonok, amik a boldogságérzetet fokozzák bennünk, egyben a fájdalomérzetet csökkentik.
Ugyanezeknek köszönhetően erősödik a sokat nevetők immunrendszere is.

Fogyaszt

A nevetés annyi izmot megmozgat és annyi kalóriát éget el, hogy ha napi átlag 15 percet nevetünk, azzal egy kisebb csokiszelet adta kalóriát égetünk el.

Megtérül

A mosolyt, jó kedvet általában az emberek egymásra ragasztják.
Ha tehát sokat mosolygunk, akkor környezetünk is többet fog mosolyogni, így a jó kedv visszaszáll ránk.

Boldogabb élet

Lazább, könnyedebb, ezáltal boldogabb lesz életünk, ha sokat mosolygunk.
Van olyan kutatási eredmény, miszerint az amerikai nők évkönyvbe készített képeit vizsgálták, és arra jutottak, hogy a fényképeken mosolygó nők boldogabb életet éltek, mint a szigorú arcot vágó társaik.

Érzelmeket ébreszt

A kisbabák akár néhány hetes vagy hónapos korukban már képesek mosolyogni. Elsőként nyilván szüleikre mosolyognak rá, akiknél ezzel az önkéntelen érzelemnyilvánítással elkezdődik az egész életre szóló kötődés gyermekük iránt.
Az őszinte vidám pillanatokban tehát mindig önfeledt nevetésre fakadunk, amely többet mond minden szónál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást