Tudod, mi az a meta-pornó? Szakértők szerint a jövő legizgatóbb része lehet 

Tudod, mi az a meta-pornó? Szakértők szerint a jövő legizgatóbb része lehet 

Címlap / Szerelem / Szex / Tudod, mi az a meta-pornó? Szakértők szerint a jövő legizgatóbb része lehet 

Mi is valójában a metaverzum? 

Biztos láttál már fotón olyan embereket, akik a szemüket eltakarva egy nagy, fejre rögzíthető, dobozszerű eszközt viselnek – esetleg vicces, érdekes videókat is láthattál róluk. Utóbbiakon általában törnek-zúznak, vagy nem mernek egy lépést sem tenni. Miért? Mert vagy harcolnak valakivel a virtuális térben, vagy olyan képeket vetítenek eléjük, mintha egy hatalmas felhőkarcoló szélén ácsorognának. Ezek az emberek a metaverzumban kutatnak, játszanak: ebben a magával ragadó, virtuális, digitális térben vannak – legalábbis az agyuk szerint.

A különleges technika még nem túlságosan fejlett, ezért aztán nem is annyira kényelmes, vagy, ha úgy tetszik, korszerű. Ellenben rendkívül hasznos lehet, távolról sem csak játékra való. Milliónyi lehetőség rejlik benne! Gondolj arra, hogy a kezdő sebészek milyen utánozhatatlan módon tudják ebben a formában gyakorolni a műtéteket, vagy, hogyan képezhetnek ki különféle szakértőket a segítségével. Utóbbira én is tudok konkrét példát mondani: néhány évvel ezelőtt a párom a metaverzumnak köszönhetően ismerkedett a legújabb szélturbinák felépítésével. 

A metaverzum kicsit olyan, mint az internet magával ragadó, háromdimenziós változata, egy különleges, kiterjesztett, virtuális valóság.

A hozzá tartozó eszközök még kicsit körülményesek, de idővel egész biztosan finomodnak majd és kényelmesek, könnyűek, valamint aprók lesznek. Már most is akadnak olyanok, amelyek tökéletesek képesek blokkolni a valós világot és elmeríteni a felhasználókat egy valósághű világban, vagy éppen szituációban. Ahogy haladunk az időben, úgy fejlődik tovább ez a terület és úgy válik a virtuális környezet egyre vonzóbbá.

master1305/istockphoto.com

Hogy jön ide a felnőtt tartalom?

Ahogy az várható volt, az új technológiára lecsapnak azok is, akik a felnőtteknek gyártanak tartalmat – egyértelmű, hogy nem maradhat ki a pornó sem ebből a világból, hiszen minden korábbinál izgatóbb lehetőségeket kínál. Akárcsak a tanulás, oktatás, vagy játék során, úgy a metaverzum a pornó tekintetében is kifejezetten élethű, kézzel fogható lesz.

A forgatás során több kamerát használnak, aminek eredményeként a felhasználók gyakorlatilag háromdimenzióban fedezhetik fel a különleges élményt. Körbenézhetnek a szobában, közelebb léphetnek az eseményekhez, azt érezhetik, hogy konkrét részesei a látottaknak.

Ráadásul a közeljövőben mindez sokkal interaktívabbá válhat: nem csupán a több ezer kilométerre levő szeretteinkkel tudunk testközeli élményt, bensőségesebb beszélgetést folytatni, hanem vadidegenekkel is. Igen, akár olyanokkal is, akik online nyújtanak különféle szolgáltatásokat. Így pedig rendkívül valósághű szexuális élményben lehet részük azoknak, akik a metaverzumban keresik kielégülésük kulcsát. 

Éveken belül unalmassá válhat a hagyományos pornó

Mivel az emberi agy képes alkalmazkodni a kisebb következetlenségekhez és hibákhoz, a szakértők szerint az ilyen jellegű élmények azért lesznek olyan izgalmasak, mert gyakorlatilag természetesnek hatnak majd. Azt valószínűsítik, hogy a metapornó magával ragadó, valósághű természete záros időn belül elavulttá teszi a szextinget, a webkamerás kapcsolatokat és a hagyományos pornófilmeket is. Kicsit olyan lesz, mint amikor most visszagondolunk a gyerekkorunkra, és a mai agyunkkal nehezen tudjuk felfogni, hogy a pornómagazinok bármilyen szinten izgatóak és izgalmasak lehettek. 

A pornográfia számtalan kapcsolatban vitatéma, főleg azért, mert az egyik partner szerint rendben van, a másik szerint viszont nem. De, még akik nem is vetik el az eshetőségét annak, hogy felnőtt filmeket nézzenek, nekik is újdonságot jelenthet a metapornó. Az előrejelzések szerint a technológia olyan szinten fejlődhet a közeljövőben, hogy teljesen általános lesz, és a hétköznapok részét képezi majd. Nagyszerű lehetőség lehet azoknak, akiket a távolság időszakosan elválasztott egymástól, mások számára viszont valóságos katasztrófát tartogathat. És ide nem csak azok sorolhatóak, akik az átlagosnál féltékenyebbek…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást